Annonce
Ærø

Lokaldebat: Jeg en brokkerøv – der vil handle!

Annonce

Læserbrev: Måske ikke ligefrem en adelstitel at blive kaldt en brokkerøv som svar på læserbrev, hvor jeg forsøger at påpege hvilke problemer jeg som forbruger ser, der er forbundet med at handle julegaver m.v. lokalt her på Ærø.

Jeg vil dog i dette tilfælde betragte det som et skulderklap at blive benævnt med en sædvanligvis negativt opfattet betegnelse, fordi hvis vi ikke er nogen, der tør sige hvad rigtig mange tænker, så fortsætter vi derudad uden at der sker nødvendige ændringer.

Jeg har modtaget mange positive tilkendegivelser, senest i aftes da vi var ude at spise (lokalt forstået) kom en af Ærøs dygtige og særdeles aktive erhvervsmænd hen til min hustrus og mit bord og meddelte, at mit læserbrev var godt skrevet, og det var godt at nogen turde sige hvad der burde siges.

Jeg kunne dybest set være ligeglad med om erhvervsdrivende på Ærø udnytter potentialet, men er det ikke, fordi jeg jo både ser, hører og føler, hvad der foregår, herunder hvordan mange af vores butikker er overfyldt med pakker, så vi som handlende næsten ikke kan komme rundt og har svært ved at blive betjent.

Inden vi flyttede til Ærø, var jeg bestyrelsesmedlem i en Kvickly på fastlandet, hvor vi havde en diskussion om det at være pakkeshop. Den daværende varehuschef mente det var godt, for det trak kunder til, men da vi fik det analyseret, viste det sig at over 90 procent af de pakker, der blev sendt og hentet, ikke medførte noget salg til kunderne i den forbindelse.

Det kan godt være at det i stille perioder kan være en service for kunder at være pakkeshop, men i travle perioder er det negativ service, der ret beset koster en del, ikke bare i lønninger, men også i tabt omsætning, da vi er en del, der gerne vil handle lokalt, men ikke synes, det er sjovt at stå med f.eks. køle- og frostvarer ved kassen og vente 10 minutter på at der bliver ekspederet pakker, som den stakkels kasseekspedient har travlt med at finde frem.

Henning Borchert-Jørgensen har ikke noget imod at blive kaldt en brokkerøv, når han kritiserer butikkers lyst til at kaste sig over pakkeservice. Arkivfoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Arriva: - Vi er selvfølgelig kede af, at det nye signalsystem ikke er blevet prioriteret

Coronavirus

Live: Norsk myndighed vil markere to danske regioner som røde områder

Annonce