Annonce
Læserbrev

Lokaldebat: - Hvor længe skal vi vente på cykelstien gennem Kingstrup?

Annonce

Lokaldebat: Hvor længe skal vi vente? I foråret blev der opsat markeringspæle vedrørende forberedelser til ændring af forholdene for cyklister gennem Kingstrup. Det er nu syv år siden, der blev lovet en cykelsti mellem Gelsted og Ejby i forbindelse med nedlæggelse af overbygning på Gelsted Skole, men der mangler stadig færdiggørelse af en kilometer gennem landsbyen. Desværre signalerer pælenes placering, at der ikke engang kan etableres en standartcykelsti gennem det smalle Kingstrup.

I forbindelse med opsætningen af pælene var der en omtale i avisen om emnet. Vej- og trafikchef Uffe Høybye udtalte ved den lejlighed (vedrørende spørgsmålet om ekspropriation for blot at få en standardcykelsti på de bare ”sølle” 1000 meter) - ”Det har vi ikke råd til ”.

Det var pokkers. Når man betragter alle de tiltag, der finder sted i Middelfart by med renovering af Gammeltorv (4 millioner kroner), pladsen foran Kulturøen (5,5 millioner kroner), Nytorv, gågadeprojektet (4,6 millioner kroner), marinaen, asfalterede cykelstier gennem Staurby Skov og nu overvejelser om køb af trafikhavn.

En udmelding om potentielle midler til et måske kommende stadion/koncerthus, cirka 3 millioner til kunstbane i Nørre Aaby, og senest 0,5 millioner til 245 meter grussti ved Strib - så må der være penge nok i kommunekassen. Millionerne ruller i forbindelse med ovennævnte projekter, men ikke én eneste gang er der fremsat bemærkning om sparsommelighed vedrørende disse tiltag.

Det er lidt svært – set med ”udkantsbriller” – at glæde sig over de i øvrigt fine etableringer i ovennævnte eksempler, for kontrasten er stor. Vi må så blot konstatere, at man ikke kan (vil) skaffe midler nok til ”bare” en standardcykelsti gennem Kingstrup. Man undres.

Uden at kende prisen er det vel en realistisk vurdering, at en egentlig ekspropriation ville kunne gennemføres for selv beskedne midler - også med de snævre geografiske forhold på stedet.

Det virker som om discountløsninger er gode nok i ”udkanten”, sådan virker det. Så det er svært ikke at føle forskelsbehandling mellem land og by i den her sammenhæng. Det er en kritisabel situation – det kan kommunen simpelt hen ikke være bekendt.

Kære politikere: Kør en ny omgang. Skab nu den optimale tryghed i trafikken også på disse…1000 meter!

Find nu de ”pebernødder”, det koster. Det er trods alt cyklisternes (ikke mindst elevernes) daglige

utryghed / tryghed, der er tale om. Husk at en god kommune bl.a. kendes på sikre skoleveje!

Læserbrevsskribenten håber, at Middelfart Kommune snart får øjnene op for oplandet og for den manglende cykelsti gennem Kingstrup. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Uheld i nødspor på Fynske Motorvej

Annonce