Annonce
Læserbrev

Lokaldebat: Det billetsystem bliver tyskerne glade for

Læserbrev: Når nu øens viseste mænd og kvinder samt færgedirektør Keld Møllers forkromede plan om forudbetaling og reservation på færgerne træder i kraft den 12. februar, hvor man ikke ved afbestilling senest 30 minutter før afgang mister sine penge, må det være et krav at færgernes telefoner er åbne i hele perioden hvor færgerne sejler.

Hvis jeg har en booking og holder i kø på den fynske motorvej, starter jeg nok ikke som første prioritet computeren op og går ind på færgernes hjemmeside anno 1992 (skulle man tro) og laver en 8-9 tastninger for at ombooke, ja og så er pengene tabte.

Mange dumheder og stupiditeter har man i tidens løb set fra sognerådets side, men dette uigennemtænkte makværk, slår nok alle rekorder. Det bliver spændende at følge de tyske rejsemagasiners anbefalinger af Ærø som rejsemål, når tyskere i hobetal holder i Fynshav, og opdager at deres reservationer og betaling er pist verschwunden.

Annonce
Michael Rasmussen mener, at de nye betalingmoduel hos Ærøfærgerne vil spænde ben for blandt andet tyske turister. Arkivfoto: Anders C. Østerby
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Samtale et vigtigt værktøj i demokratiet

Der kan siges meget om, hvordan det hele var bedre engang, hvor tosset magthaverne opfører sig, og hvordan det hele helt sikkert går helt ad Pommern til i vores tidligere så dejlige danske demokrati. Men så kan man også tage ud og møde sin statsminister, som 200 sydfynboer gjorde torsdag eftermiddag i Svendborg. Her gæstede statsminister Mette Frederiksen Debatteriet, hvilket sikkert ikke er gået din næse forbi, hvis du læser disse linjer. Og uanset hvad man ellers mener rent politisk, så er det sådan en aften, der bekræfter, at vi trods alt har fat i noget i Danmark. Landets politiske overhoved og almindelige danskere, høj som lav, ung som gammel, tæt på hinanden i respektfuld samtale med alt, hvad der hører sig til af debat, alvorlighed, grin, klappen og humor. Udover at være interessant og vitaminrigt var det i bund og grund også hyggeligt, som det kun bliver, når begge parter giver af sig selv. Statsministeren med en løssluppenhed og ironi, som jo altid begår sig bedre, når man er i lokale sammen. Og folket, der stiller sig op, griber mikrofonen og spørger til og fortæller om de sager, der ligger dem nært. Det er påfaldende, hvordan sådan en times samtale forløber helt anderledes end så meget andet politisk debat for eksempel på de sociale medier. Der blev ikke skældt ud, fundet på øgenavne eller afleveret en hård og vittig punchline, som endte med at optrappe en konflikt. Der blev snakket og lyttet respektfuldt til hinanden. Der var torsdag eftermiddag en imponerende spændvidde mellem spørgsmålene fra salen. Anbringelser, skærmtid, udligning, handicappede, klima og organdonation. Og selvom en statsminister selvfølgelig ikke kan eller vil svare på alt, er der altså en verden til forskel på at se Mette Frederiksen i en tv-debat og i forsamlingshus-rammerne i Debatteriet. Som det i øvrigt er med de fleste politikere. Også dem, som man har tendens til at ville skælde allermest ud. Måske kan vi alle lære af, hvad der sker, når vi kommer tættere på hinanden og kan se hinanden i øjnene, når vi skal snakke om det, der er svært. Både politikere, borgere og os i medierne. Så ser det heller ikke ud til, at det hele går så meget ad Pommern til.

Langeland

Klumme: At rejse er at leve

Annonce