Annonce
Faaborg-Midtfyn

Lokaldebat: Brug vejens venstre side, hvis der ikke er fortov

Annonce

Lokaldebat: Avisen bringer en omtale af et færdselsuheld, hvor to piger – den ene trækkende med sin cykel - kommer gående ad Bjernevej, hvorunder en bagfra kommende bilist påkører cykel og pigen, som ender i grøften, mens bilisten fortsætter og er flugtbilist – noget, der koster dyrt.

Det var et uheld, der kunne være undgået, hvis forældre og skole havde fortalt børnene, at: fodgængere skal gå på fortovet, hvis der er ét; hvis ikke, så skal man gå på cykelstien , hvis der én. Er det heller ikke tilfældet, skal man gå imod færdslen i vejens venstres side.

På Bjernevej er der så vidt jeg ved hverken fortov eller cykelsti, så pigerne skulle have gået i vejens venstre side imod færdslen, så de havde kunnet springe til side, hvis spritbilisten eller manden med den bløde hat tydeligt havde kurs mod dem! Nu så de ikke bilisten!

For 2 år siden blev på Fyn dræbt 5 personer, som gik i den forkerte vejside! Reglen blev indført for 44 år siden med færdselsloven af 1976 (gælder i dag), men altså endnu ikke forstået!

Mærkeligt nok har Rådet for Større Færdselsikkerhed (i dag Rådet for Sikker Trafik) aldrig gjort noget ved denne alvorlige side af trafiksikkerheden! I Troense har vi ingen fortove eller cykelstier, så da bruger fodgængerne/turisterne hele kørebanen. Da Kim Larsen afholdt sin sidste koncert ved Valdemars Slot, tog det ca. 2 timer at få bilerne med deres vrede chauffører, larm, bilos og dytteri væk med midnat. De tusinder af fodgængere vadede over det hele, hvor alt kunne være afviklet smidigt, hvis fodgængerne havde gået imod færdslen, mens bilerne havde kunne forlade området i en fri højrebane!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce