Annonce
Fyn

Lokal spejdergruppe er i udvikling og på jagt efter flere voksne

- Som spejderleder får man mange kompetencer i spil. Det kan være at finde på en sjov leg i skoven, at planlægge et forløb om Romerriget eller arrangere en sommerlejr. Men det er også at trøste, grine, inspirere og være et forbillede for spejderne, fortæller gruppeleder Carina Blichfeldt. PR-foto
Spejdergruppen i 1. Melfar er i rivende udvikling. Gruppen søger derfor flere voksne, der vil give børn og unge gode oplevelser.

Middelfart: Det er populært at være spejder. Flere børn og unge vil ud i naturen, mærke fællesskabet om bålet, og tage på teltture i ind- og udland. Faktisk er det så populært, at mange spejdergrupper ikke kan følge med. På landsplan står over 2000 børn og unge på venteliste til at blive spejdere hos Det Danske Spejderkorps. En af de store knaster er, at der mangler spejderledere.

At flere børn og unge vil være med, mærker man også hos de lokale spejdere i 1. Melfar der består af cirka 110 spejdere i alderen seks til 15 år. Derfor rækker gruppen nu ud i forsøget på at finde flere voksne, der har lyst til at give børn og unge udviklende oplevelser. Ligeledes arbejdes der på at opstarte Familiespejd til april 2020. Familiespejd er for aldersgruppen tre-fem år og deres forældre.

- Vi har en ambition om at fortsætte den gode udvikling, vores spejdergruppe er i. Derfor vil vi rigtig gerne have flere voksne og unge med, siger gruppeleder Carina Blichfeldt i en pressemeddelelse.

Annonce
Spejderliv handler meget om "learning-by-doing". PR-foto

Behøver ikke være ekspert

Man behøver dog hverken at have det sorte bælte i friluftsliv eller være ekspert i bålmad for at blive spejderleder.

- Det vigtige er, at man har hjertet på rette sted, og at man har mod på at give børn og unge nogle gode oplevelser med videre i livet. Om man selv har været spejder eller kan bygge en bivuak, er ikke så vigtigt, siger Carina Blichfeldt.

Vil man høre mere om livet som spejderleder, kan man skrive til Carina Blichfeldt på gruppeleder@1melfar.dk. Gruppen holder til på Banevænget 20 og Stadionvej 2 i Middelfart.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce