Annonce
Faaborg-Midtfyn

Lokal kunstekspert fortæller om Fynboerne

Fritz Syberg-skitse af kunstnerens bolig i Svanninge, 1896. Illustration: Faaborg Museum.
Foredrag med Theis Vallø Madsen i Peter Hansens atelier på Lagonis Minde i Faaborg
Annonce

Faaborg: Den lokale kunstekspert og -handler Theis Vallø Madsen fortæller om Fynbomalerne ved et arrangement i Peter Hansens atelier, Lagonis Minde 7 i Faaborg den 18. februar kl. 18.

Kunsthistoriker ph.d Theis Vallø Madsen har tidligere arbejdet som forsker ved Aarhus Universitet, Kunsten Museum of Modern Art i Aalborg og senest Faaborg Museum og Syddansk Universitet. Han står bag Skitsehandlen i Faaborg – et udstillingssted og kunsthandel kun for kunstnernes skitser, studier og tegninger.

Foredraget omhandler flere mesterskitser fra den store kunsthistorie, forelæserens personlige yndlingsskitser og skitser fra Faaborg Museums samling af kunstnerkredsen Fynboerne.

Det er Faaborg Museum, der er står bag arrangementet og i en pressemeddelelse om det, lyder det:

"Kunstnernes skitser er et frirum, hvor kunstnere kan eksperimentere og fordybe sig uden tanke for et kritisk publikum. Her er de frie og ikke bundet af ”the law-of-the-all-over”, som den amerikanske kunsthistoriker Norman Bryson har beskrevet det, altså en frihed fra forestillingen om at maleriet skal være i ligevægt og fylde hele lærredet.

I skitserne kan kunstnerne fange en hurtig bevægelse, eller fortabe sig i en enkelt detalje. Der er kortere afstand mellem ånd og hånd. Derfor betragter man skitsen som et sted, hvor kunstnere kan arbejde friere og bedre end i det endelige format. I en vis forstand er skitsen aldrig færdig.

Skitsen viser bevægelse, ansatser, fejl og gentagne forsøg, den kreative proces, snarere end et afsluttet og formfuldendt værk. Det giver et særligt indblik i kunstens tilblivelse."

Tilmelding: Fuodense.dk

Theis Vallø giver foredrag om Fynbomalerne den 18. februar. Arkivfoto: Bent Warncke.
Annonce
Annonce
Fyn

Dalum: Næsby misbruger COVID-19-regler

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Debat: Et grønnere Svendborg

Fyn For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce