Annonce
Langeland

Lohals fortalte om færgeønske: 30 til møde i Korsør

Esben Langkilde (t.v.) og Jesper Ansbæk håber på at få sat skub i Lohals-Korsør overfarten igen. Arkivfoto: Michael Lorenzen
Cirka 30 mødte op til informationsmøder i Korsør

LOHALS/KORSØR: Der dukkede cirka 30 personer op i Kulturhuset i Korsør forleden, hvor folk fra arbejdsgruppen til genoplivelse af Lohals-Korsør ruten holdt et informationsmøde. Dette møde var en gentagelse af det, man holdt i Banjen i Lohals for et par måneder siden.

Lokalrådene i Halsskov og Korsør var behjælpelige med arrangementet og havde blandt andet sørget for en ordstyrer, fortæller Esben Langkilde fra arbejdsgruppen.

- Det overordnede billede var lige som i Lohals en positiv indstilling, men der var også nogle, som var skeptiske, blandt andre Lars Bjørnvik, som kom med sin kritik, der jo ikke er ukendt for os, tilføjer Esben Langkilde.

Arbejdsgruppen er ikke enig med ham, men er godt klar over, at der skal lægges meget arbejde i projektet, hvis det skal kunne lykkes.

- På mødet i Lohals blev der efterlyst søfartskyndige, og dem skal vi naturligvis have fat i. Og vi vil gerne have nogle fra Korsørsiden med i arbejdsgruppen i det videre forløb, siger Esben Langkilde.

Hvornår der næste gang sker noget, kan han ikke sige.

- Selvfølgelig skal der ske noget, men det er samtidig frivilligt arbejde, så vi må tage det i det tempo, vi kan klare, påpeger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Offentlige opråb er nødvendige

Det er al ære værd, når offentligt ansatte tager bladet fra munden, som det er sket flere gange de seneste uger, hvor politiassistenter har ytret bekymringer om politiets manglende tilstedeværelse i mindre samfund som Langeland. Her er det blandt andet kommet frem, at nogle af de politiassistenter, der skal have kriminaliteten under kontrol, oplever, at det ikke er muligt med den måde, Fyns Politi tilrettelægger deres arbejdet på. Det er kommet frem, at de rutinemæssige besøg til områder som Langeland langt fra opleves som tilstrækkelige i forhold til at løse de udfordringer, der er. Og det er kommet frem, at politiassistenter godt forstår, hvis befolkningen mister tilliden til politiet. Det kræver mod at stå frem og offentligt gøre opmærksom på udfordringer, der handler om ens egen arbejdsplads. Det er de færreste ledere, der bifalder det. Og det er noget, som risikerer at lægge et stort pres på den modige. Så meget desto mere er der grund til at være taknemmelig, når det sker. For det er tvingende nødvendigt for et velfungerende samfund, at offentligt ansatte tager bladet fra munden, hvis de oplever, at de ikke kan stå inde for det, der sker på deres arbejdsplads - eller for at nuancere debatten om netop deres arbejde. Tænk, hvis flere gjorde det samme. Hvis flere sagsbehandlere i jobcentre turde stå frem og fortælle om deres arbejdsforhold og konsekvenserne af de få ressourcer, som mange jobcentre kæmper med at få til at række. Eller hvis flere pædagoger turde stå frem og fortælle om, hvordan få hænder i vuggestuer og børnehaver påvirker børnenes dagligdag. Det ville give et vigtigt indblik i, hvordan velfærdssamfundet reelt ser ud nogle steder. Og det ville kunne være med til at skubbe på en positiv udvikling de steder, der trænger til det. Offentligt ansatte har faktisk en udstrakt ytringsfrihed og har som udgangspunkt ret til på egne vegne at deltage i den offentlige debat og fremføre personlige meninger og synspunkter - også om emner, der vedrører deres arbejdsområde. Den offentligt ansattes ytringsfrihed er med andre ord beskyttet, så længe personen ikke udtaler sig på arbejdspladsens vegne. "Hvo intet vover, intet vinder", lyder et gammelt dansk ordsprog. Der er ingen tvivl om, at bare tanken om at stå frem med sit eget syn på ens arbejdsplads eller arbejdsforhold kan give mange hjertebanken og sved på panden. Også selv om man blot beskriver virkeligheden, som man oplever den. Men forhåbentlig kan de modige inspirere til, at der med tiden kommer flere offentlige opråb. Det vil give et nødvendigt indblik i samfundets mange forskellige demokratiske maskinrum, som vi alle er afhængige af og betaler til. Og så vil det kunne være med til at skubbe på en positiv udvikling - alene fordi virkeligheden bliver synlig.

Faaborg-Midtfyn

En afreven fingerspids, leg med pukkelhvaler og gudesmuk natur: Lisbeths jordomsejling endte i Dyreborg

Mad og drikke

Morten Aagaard glæder sig til første jul i chokoladebutikken i Odense: Han tager konstant temperaturen på sine brune dogmer

Annonce