Annonce
Navne

Linda Maler fejrer 10 års jubilæum: - Det er gået forbavsende hurtigt

De sidste 10 år har Linda Weber Madsen (th.) og Dorthe Weiskvist arbejdet side om side hos Lindas Malerfirma i Svendborg. Glade kunder er deres ambassadører og grunden til, at de nu kan køre på det 10. år. Foto: Louise Holmgaard Nielsen
Den 1. april 2009 besluttede Linda Weber Madsen at starte sit eget malerfirma, Lindas Malerfirma. Det startede som et enmandsfirma, siden blev Dorte Weiskvist ansat som Lindas første medarbejder, og støtvis fik de mere og mere arbejde. I dag er der 10 malere ansat, og især fællesskabet dyrkes i det succesfulde, snart mellemstore malerfirma. På fredag fejres deres 10 års jubilæum på Tværvej 27B med pølsevogn og hyggeligt samvær.

Svendborg: - Godt der var plastik der, udbryder Linda Weber Madsen med et smil, da lyden af en klat maling rammer gulvet i rummet ved siden af. Dagens arbejdsplads er et ældre hus, hvor stort set alt skal males bortset fra enkelte lofte. Og arbejde er der nok at tage for sig for det svendforgenske malerfirma.

For 10 år siden gjaldt det bare for Linda om at finde arbejde til sig selv og hendes kollega Dorthe Weiskvist. I dag skal der arbejde til 10. Selvom Linda startede sit firma under krisen, har de to kvinder ikke mærket særlig meget til det. Det er nemlig kun gået én vej, og det er op for malerfirmaet i en tid, der er fløjet væk.

- Det er gået forbavsende hurtigt, fortæller Linda Weber Madsen og Dorthe Weiskvist næsten i kor.

Og vejen til succes er tydelig for dem begge:

- Vores kunder er vores ambassadører, og vi er gode til at servicere dem. Når vi arbejder i folks hjem, passer vi godt på det. Vi tømmer postkassen, og vi har også passet hund engang, fortæller Linda Weber Madsen, som hos mange er kendt som Linda Maler.

Annonce

Lindas Malerfirma

Linda Weber Madsen startede Lindas Malerfirma den 1. april 2009. Den 1. december ansatte hun Dorthe Weiskvist som sin første medarbejder, og i dag har hun 10 medarbejdere ansat.

I 2012 flyttede de fra Norgesvej til Tværvej 27B, da de manglede mere plads og bedre arbejdsforhold.

Den 1. april 2019 udvidede hun firmaet til også at indeholde Lindas Gulvfirma, hvor hun tilbyder alt i slibning af alle former for trægulve samt pleje af gulve i form af ny lak, maling eller olie.

Både firmaet og Dorthe Weiskvists jubilæum fejres på fredag den 6. december klokken 12, hvor både familie, venner, forretningsforbindelser og kunder er velkomne. Der vil blive serveret både mad og drikkelse.

Startede som lærling

Linda Weber Madsen startede som malerlærling hos malerfirmaet Jes Clausen, hvor Dorthe Weiskvist arbejdede og også selv har stået i lære. Her startede deres venskab, og Dorthe Weiskvist var også en af grundene til, at Linda Weber Madsen vandt bronze til sin svendeprøve.

Kort tid efter blev Linda opfordret til at starte sit eget firma af sin mester. Det havde hun til at starte med ved siden af sit selvstændige arbejde. Arbejdsopgaverne blev dog flere og flere og større og større, og til sidst havde hun nok til et fuldtidsarbejde for sig selv. Den 1. december 2009 ansatte hun sin første medarbejder - Dorthe Weiskvist.

Det er blevet til 10 år i samme firma, og venskabet fortsætter også udover arbejdet sammen i hverdagen.

- Vi kommer aldrig fra hinanden. Vi har snakket om at bo i oldekolle sammen, siger Linda Weber Madsen med et smil, mens Dorthe Weiskvist nikker ved siden af.

Fine rabatter og lange patter

Et år efter opstarten af det Lindas Malerfirma fik de et nyt slogan, som først startede for sjov men gjorde de to malerpiger kendte på det meste af Sydfyn.

- Vi har på et tidspunkt ude på en maleropgave på en virksomhed, hvor direktøren går forbi og siger til en medarbejder, de der giver gode rabatter eller viser de deres patter, men sådan var det nu ikke helt, griner Linda Weber Madsen.

Humor og fællesskab er vigtigt hos Lindas Malerfirma, hvor alle behandles ligeværdigt.

- Det er ikke kun mine kunder, men vores kunder, og det er ikke mine medarbejdere, men vi er kolleger. Fællesskabet er utrolig vigtigt, fortæller Linda Weber Madsen.

I 2012 skete der en væsentlig forandring for Lindas Malerfirma, da de flyttede fra Norgesvej til Tværvej 27B. En flytning, som var lidt svær, men nødvendig for det voksende malerfirma.

- Det var ikke helt med hjertet, at jeg gjorde det, men det er virkelig blevet godt. Det er nemt at komme til, uanset hvor du kommer fra, og så har vi fået mere plads, fortæller Linda Weber Madsen.

- Vi havde heller ikke noget vand og manglede toiletter, så det var nødvendigt, fortsætter Dorthe Weiskvist med et smil henvendt mod Linda.

Linda Weber Madsen plejede at tage malerrullerne med hjem og vaske dem efter arbejde, og de havde dunke med vand med på arbejde hver dag.

- Hvis jeg skulle have ruller med hjem i dag, var jeg nok blevet træt af det, siger hun med et grin.

Der er travlt og meget at lave, og Lindas Malerfirma tager da både til Jylland og Sjælland for at arbejde. Men det vigtigste i det lokale malerfirma er fællesskabet, og at de har det godt. Foto: Louise Holmgaard Nielsen

Pølsevogn og åbent hus

Den 1. april 2019 kunne Linda Weber Madsen for alvor fejre 10 års jubilæum, hvilket hun gjorde ved at etablere Lindas Gulvfirma. En beslutning, hun bestemt ikke har fortrudt.

- Det er blevet taget rigtig godt imod, og det giver så god mening at kunne slibe gulvet, nu når vi alligevel er ude ved en kunde for at male med Linda's Malerfirma, og alle møblerne er stillet væk, forklarer Linda Weber Madsen.

Det runde jubilæum fejres med åbent hus på værkstedet på Tværvej 27B. Men det er ikke kun Lindas Malerfirma, der fejres. Dorthe Weiskvist har også netop haft 10 års jubilæum som ansat hos malerfirmaet. Derfor er både familie, forretningsforbindelser, kunder og venner af huset inviteret fra klokken 12 på fredag den 6. december til hyggeligt samvær på adressen.

Der vil være mad i form af en pølsevogn og også drikkelse til de tørstige. Både Linda Weber Madsen og Dorthe Weiskvist håber at se så mange som muligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Dødsfald For abonnenter

Dødsfald: Keramiker, aktivist og Tvind-mand - inden han tog afstand fra Amdi

Carsten Ringsmose, Sletterød ved Harndrup, er død, 77 år. En omstridt, meget aktiv debattør, aktivist som ung, keramiker, tidligere Tvind-leder og meget andet er borte med Carsten Ringsmoses død. Som ung var Carsten optaget af frømandsdykning og blev ansat hos Fyns Svejseteknik, der forhandlede dykkerudstyr. Interessen førte til venskaber i Motorbådsklubben Frem, senere i Sejlklubben Fjorden og Odense Sejlklub, ligesom han var medstifter af Frømandsklubben Neptun. I 1963 flyttede han i Huset på Hunderupvej i Odense, en patriciervilla, der rummede et kollektiv med blandt andre Mogens Amdi Petersen, den senere Tvind-frontfigur. Carsten ragede noget uklar med Mogens Amdi om sit keramikværksted og flyttede ud af Huset til Albanigade 17 sammen med sin læremester Flemming Ritz. I disse år deltog Carsten i en del aktivisme, der for eksempel handlede om at få handlende til ikke at sælge varer fra apartheidlandet Sydafrika. I 1965 købte Carsten og Flemming Ritz sammen med Peter Tybjerg det nedlagte Jægersminde Mejeri i Fjelsted, men det var først ægteskabet med en anden keramiker, Birgit Andersson, der gav det afgørende skub i keramik-karrieren. De blev medlemmer af og leverandører til Den Permanente og Håndarbejdets Fremme. En ansættelse på Kunsthåndværkerskolen kom i 1969, inden Mogens Amdi Petersen og Carstens veje igen krydsedes et par år senere. Keramikeren var med til at starte Den Rejsende Højskole i Ulfborg, blev formand for bestyrelsen i den selvejende institution, der på den tid i mange kredse ansås for en betydningsfuld nyskabelse. I starten af 1970'erne startede Carsten på Odense Universitet og tog senere en socialvidenskabelig kandidateksamen sideløbende med undervisning på Båring og senere Kolding Højskole. Fra 1977 og fem år frem hed arbejdspladsen Det Nødvendige Seminarium, Tvind-imperiets andet ben i Ulfborg. Det var i de år, hvor Amdi forsvandt fra offentligheden og kritikken af Tvind tog til. Man så skolen som meget topstyret og sektlignende. Carsten tog konsekvensen og stoppede som underviser og bestyrelsesformand. Siden fulgte oprettelsen af en skole og et skibsprojekt for adfærdsvanskelige børn og unge, og i det hele taget havde han gennem årene megen fokus på børns opvækst. Han var således forfatter til bøger og bidrag til bøger om børns, familiers og institutioners forhold og forskede i børns dødsulykkesårsager. Det hele med baggrund i tilknytningen til Center for Småbørnsforskning. Et halvt hundrede kronikker i Fyens Stiftstidende samt flere i andre aviser samt en hel stribe debatindlæg vidner om en voldsom lyst og vilje til at komme ud med sine synspunkter om mange emner. Skarpt skåret og skrevet, så der sagtens kunne udvikle sig en disput med andre debattører i avisens spalter over flere omgange. /RAS

Ærø

'Et par tusinde kroner': Folkemødet underdrev ø-coasters udgifter til havneleje

Annonce