Annonce
Sport

Lille håndbold-sensation - SUS Nyborg holdt nerverne i ro og leverede flot resultat

To uhyre vigtige point lunede gevaldigt i Ullerslev på en iskold sen lørdag eftermiddag. Foto: Erik Hansen/SUS Nyborg
SUS Nyborg førte sikkert, men var lige ved at smide det hele til sidst. I en kamp der kunne have gået begge veje, tog holdet sæsonens bare anden sejr med cifrene 27-26.
Annonce

HÅNDBOLD: Skridt, fod, smørfinger, mistimede indspil og skud lige på målmændene. Det var en begyndelse præget af mange fejl, men heldigvis har SUS Nyborg en sand kanonkuglestøder i skikkelse af Rasmus Levinsen, der efter syv minutter var steget til vejrs tre gange og nærmest egenhændigt havde sørget for en 4-2-føring trods den nervøse start.

Grindsted-spillerne havde dog klart mest rust, der skulle slibes af, og da de tog timeout efter ti minutter, udløste det et veritabelt jubelbrøl fra SUS-bænken. Men fejlene skiftede hånd, og så var det gæsterne, der kunne løbe ud til deres træner efter et kvarters spil med hænderne knyttede ved stillingen 5-5 og tre Grindsted-scoringer på stribe.

Kampen kort

SUS Nyborg - Grindsted GIF Håndbold 27-26

Stillinger undervejs: 5-2, 5-5, 7-10, 10-10, (10-12) 13-16, 17-17, 21-21, 26-22, 26-25

SUS Nyborgs målscorere: Rasmus Levinsen 10, Lasse Mikkelsen 4, Pætur Mikkjalson 4, Nikolai Aleksandrovietz 3, Tróndur Mikkelsen 3, Daniel Lundsgaard 2, Thomas Stuhr Pedersen 1

Udvisninger: Sus Nyborg 4, Grindsted 5

Kampens spiller: Rasmus Levinsen

Næste kamp: Team Sydhavsøerne - SUS Nyborg, 24. januar klokken 15

Herefter steg tempoet gevaldigt, mens Tróndur Mikkelsen trak Nyborgs tredje udvisning og et straffekast, som Grindsted udnyttede til at bringe sig foran for første gang 8-7.

10-7 blev det også, før SUS fik en smule fodfæste igen. Igen var det Levinsen, der med indspil og skudfinter holdt hjemmeholdet inde i kampen.

Grindsteds Nikolaj Svalastog var en konstant torn i øjet med sine spydige kontraløb, der oftest endte med en harpiksklat i netmaskerne. Hans holdkammerater havde dog en tendens til at lede lidt for kraftigt efter ham, hvilket førte til flere kortslutninger i deres offensiv.

Annonce

Tæt på koks

SUS var nede 10-12 ved pausen og fra anden halvlegs start udfordret af en haltavle, der spyttede minuttal ud i blinde. Efter et par korte pauser, hvor dommerbordet fik styr på tavlen, var det dommerparret, der ifølge hjemmeholdets bænk, famlede i blinde.

Nyborg holdt sig dog inde i kampen - igen takket være Levinsen, men også hjemvendte Lasse Mikkelsen der viste sig aldeles fint frem på venstrefløjen. De to hold fulgtes ad, mens råbene fra SUS-bænken blev hyppigere, højere og mere aggressive.

Kaper Kousholt tog også godt fra i SUS-målet, og lige pludselig førte hjemmeholdet 24-21 med ti minutter igen. Tróndur Mikkelsen kunne nærmest have afgjort kampen, da han kanonerede bolden på overliggeren ved stillingen 25-21, men i stedet gjorde han tingene endnu værre ved at trække en to minutters udvisning lige bagefter.

Joakim Rydal brændte både i åbent spil og på straffe, mens Grindsted øjnede muligheden for et brutalt comeback. For at undgå det måtte Levinsen hive krudtet fra distancen frem igen, men det svigtede på det værst tænkelige tidspunkt, og da Pætur Mikkjalsson brændte en friløber med halvandet minut igen ved stillingen 26-25, lugtede det af en klassisk omgang bundholdsgummiarme.


Når man ikke er vant til at vinde, og er lige ved at gøre det, så kan der godt gå lidt nerver i den

SUS Nyborg-træner Mads Rydal


I sidste minut fik gæsterne tilkendt straffe. William Asmussen blev sat på kassen. Han pressede gæsternes Frederik Nielsen til at sende bolden over mål, og så var det selvfølgelig - fristes man til at sige - Rasmus Levinsen, der i den modsatte ende bankede den afgørende kugle i kassen 19 sekunder før tid.

Annonce

Måtte hellere passe på

- Vi har sagt til ham, at han skulle blive ved med at skyde, og det gjorde han jo, så det var virkelig fedt, sagde SUS-træner Mads Rydal med et smil på læben efter kampen.

Han var især tilfreds med forsvarsspillet, og den tætte afslutning tog han med ophøjet ro.

- Når man ikke er vant til at vinde, og er lige ved at gøre det, så kan der godt gå lidt nerver i den. Det ser vi til sidst med nogle afslutninger og et brændt straffe. Det var den der "hov, er vi lige ved at lave noget rigtig godt, så må vi hellere passe lidt på."

- Det var en rigtig flot forsvarskamp. Meget disciplineret, så det var rigtig fedt, sagde træneren og udpegedeogså defensiven, som den afgørende faktor for, at hans hold stak af fra Grindsted med cirka et kvarter tilbage af kampen.

- Det er vores forsvarsspil, der får et nøk op. Vi bliver endnu mere tætte inde i midten, hvor vi gerne vil afgøre det. Så måtte vi leve med, at de engang imellem løb på ydersiden og fik scoret.

Med sejren rykker Nyborg forbi HC Odense i bunden, der endda har spillet to kampe flere end det østfynske hold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Zachariassen: Jeg håbede på et mirakel

Ærø

Hverdagens tilbagevenden blev fejret på Ærø

Annonce