Annonce
GOG

Lever i Champions League: Kraftpræstation af GOG

Så stor var glæden hos GOG-spillerne i sekunderne efter sejren. Og med veteranmålmand Søren Haagen som et naturligt centrum. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
GOG leverede sæsonens bedste præstation, da fynboerne søndag vandt nøgleopgøret i Champions Leagues gruppe D i en kogende Jyske Bank Arena i Odense. Mirakelredning af Søren Haagen i slutsekunderne - og playmaker Josef Pujols bedste kamp for GOG nogensinde.
Annonce

Håndbold: GOG lever i den grad i Champions Leagues gruppe D.

Med en sejr søndag på 28-27 over stærke Wisla Plock fra Polen i Jyske Bank Arena i Odense har fynboerne sat sig markant på andenpladsen i gruppen, hvorfra de to bedste går videre til den internationale topturnerings knockoutfase.

Båret frem af over 3600 begejstrede tilskuere i en kogende arena leverede GOG sin bedste præstation i denne sæson. Ikke mindst i det forsvar, som har vaklet i så mange kampe i første del af sæsonen.

I modsætning til onsdagens tabte ligakamp i Skjern bruge cheftræner Nicolej Krickau sin trup bredt, og stort set alle leverede på et meget højt niveau.

To præstationer i gult stak dog helt af.

Den svenske playmaker, Josef Pujol, der kom til GOG før sidste sæson, havde et svært første år i klubben. I starten af denne sæson har en forløsning af Pujols potentiale luret i de fleste kampe, og søndag leverede playmakeren så sin absolut bedste kamp for GOG. Pujol scorede fem mål og serverede opsigtsvækkende oplæg til andres scoringer - blandt andre til Emil Jakobsen på venstre fløj og til venstrebacken Emil Lærke.

Og så var der lige 45-årige Søren Haagen i GOG-målet. Fynboerne havde ført hele opgøret igennem, men tingene vaklede lidt til sidst, og med 10 sekunder tilbage af kampen - og ved stillingen 28-27 til GOG - blokerede Haagen et skud med sin højre arm fra Konstantin Igropulo - tidligere Kolding - i total fri og fremadstormende position.

GOG-Wisla Plock 28-27 (16-14)

Champions League, gruppe D

Kampens gang: 4-2, 6-6, 8-8, 10-8, 13-12, (16-14), 20-18, 21-20, 24-22, 26-24, 27-26, 28-27.

Mål:
GOG: Emil Jakobsen 7 (3), Josef Pujol 5, Lasse Møller 4, Stig-Tore Moen Nilsen 4, Emil Lærke 3, Arnar Freye Arnarsson 3, Frederik Bo Andersen 2.
Plock: Lovro Mihic 5, Konstantin Igopulo 5 (1), Jerko Matulic 4, Renato Sulic 3, Philip Stenmalm 3, Alvaro Sanchez 3, Ziga Mlakar 2, Niko Mindegia 1, Zoltan Szita 1.

Bedste spiller:
GOG: Josef Pujol.
Plock: Lovro Mihic.

Udvisninger:
GOG: 3.
Plock: 5.

Dommere: Igor Covalciuc og Alexei Covalciuc, Moldovien - godkendt.

Tilskuere: 3644.

GOG’s næste kamp: Onsdag den 16. oktober, kl. 19.00: GOG-Sønderjyske.

Annonce

Reaktion på instinktet

Efter slutfløjtet var det ren forløsning i gul. Spillerne omfavnede hinanden - vel vidende, at de havde hentet to vigtige point i gruppe D. Og vel vidende, at de i en hård international topkamp havde fået mange flere hår på brystet til fremtidige udfordringer.

Allerede på søndag venter en ny af slagsen i Champions League - hjemme mod Kadetten Schaffhausen fra Schweiz. Der skal det også gerne blive to point til GOG inden svære udekampe i gruppen.

Og så er der altså også lige en listig hjemmekamp i ligaens grundspil onsdag aften i Gudme mod Sønderjyske.

Men lige tilbage til Søren Haagen og den der superredning. Efter kampen lød det fra veteranen:

- Det er jo i sådan en situation, man kan blive helt eller skurk. I dag blev det så helt, og det er jeg glad for på holdets vegne, for det leverede en superpræstation. Ikke mindst forsvaret foran os målmænd.

På spørgsmålet, hvad han tænkte i øjeblikket med redningen, sagde Haagen:

- Man tænker ikke. Man reagerer på instinktet, tror jeg, og håber det lykkes.

Annonce

Slag i ansigtet

Josef Pujol var også fyldt med glæde og tilfredshed efter opgøret. Playmakeren sagde:

- Jeg føler, jeg leverede min bedste kamp i den gule trøje.

- Du kommer meget mere direkte og pågående i dit spil end tidligere?

- Ja, det har jeg ledt efter. Det har jo også noget med selvtillid at gøre. Personligt var sidste sæson meget svær for mig, og det sled på min selvtillid. Men min opstart på sæsonen i år var meget bedre end sidste år, fordi jeg kom til GOG med en skade. I år føler jeg, at det er gået bedre og bedre for hver kamp.

GOG førte stort set hele opgøret. Wisla Plock var aldrig foran. 8-8 efter 15 minutter og 20-20 otte minutter inde i anden halvleg var det tætteste, polakkerne kom på GOG. Et par tekniske fejl og lidt problemer med spillet i overtal var ved at koste dyrt for GOG, men heldigvis for fynboerne begik Plock også graverende fejl i opgørets døende minutter.

- Jeg er stolt af holdet. Rigtig mange leverede på et meget højt niveau mod en meget stærk modstander, sagde cheftræner Nicolej Krickau.

I midterforsvaret vokser samarbejdet mellem Oscar Bergendahl og Arnar Freyr Arnarsson, og Frederik Bo Andersen, der netop har forlænget med klubben, slider på højre fløj. I anden halvleg fik fløjen et slag i ansigtet og en flænge i underlæben, men han kom tilbage på banen efter nogle minutters behandling på bænken.

Der blev kæmpet til sidste blodsdråbe hos GOG'erne.

Gruppe D efter fire runder

Sådan ser stillingen ud i GOG's gruppe D i Champions League, efter at alle hold har spillet fire kampe:

1. Bucuresti 4 kampe 7 point (målforskel 20)

2. GOG 4 kampe 6 point (10)

3. Wisla Plock 4 kampe 4 point (8)

4. Kadetten 4 kampe 4 point (5)

5. Medvedi 4 kampe 2 point (-24)

6. IFK Kristianstad 4 kampe 1 point (-19)

De to bedste hold går videre til knockoutfasen.

Programmet i femte runde:

Lørdag den 19. oktober: Medvedi-Kristianstad

Søndag den 20. oktober: GOG-Kadetten og Wisla Plock-Bucuresti

Playmaker Josef Pujol leverede sin bedste kamp i den gule trøje. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Søren Haagen med et listigt smil efter sin kampafgørende redning. Uafgjort havde reelt været et tabt point for GOG. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Oscar Bergendahl (foto) leverede sammen med Arnar Freyr Arnarsson stort i GOG's midterforsvar. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Venstrefløjen Emil Jakobsen blev topscorer for GOG og leverede et par spektakulære svævemål. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Wisla Plocks forsvar tog fat. Her er det GOG-backen Lasse Møller, der må bide i banen. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce