Annonce
Faaborg-Midtfyn

Lejepriser på havnen: Misundelsen stikker sit grimme hoved frem

Annonce

Lokaldebat: ”Prisforskel på bådepladser irriterer i Faaborg.”

Under denne overskrift kunne man i FS 15. nov. 2020 læse, at en bådejer, Jørn Frank Rasmussen, Faaborg, er irriteret over, at han skal give 3.000 Kr. mere for en bådplads i den nye marina, end en anden med samme størrelse bådplads ved samme bro, og han har derfor henvendt sig til havnekontoret med sin frustration.


De gamle lejere skal nu straffes med en højere leje, fordi de var samarbejdsvillige da havnen og byen havde brug for det.

Kurt Kniep, Prices Havevej, Faaborg


Hvad kan formålet med denne henvendelse mon være? Kan motivet være andet end ren og skær misundelse og når han nu ikke kan få sin plads til en billigere pris, så skal andre heller ikke have det?

Nu er der bare det at sige til det, at de første lejere der flyttede om i den nye marina, blev lovet, at de lå der til samme pris som de tidligere havde givet i den gamle havn, dog med de pristalsstigninger der har fundet sted undervejs, indtil i dag. Dette bl.a. for at give mere plads til gæstesejlerne, så havnen kunne have en bedre indtjening på vores sejlende turister.

Nu har misundelsen så stukket sit grimme hoved frem, og klageren, Jørn Frank Rasmussen, ser gerne, at vi, der flyttede for at give plads til gæstesejlerne, skal betale 3.000 Kr. mere i leje om året.

Dvs. at de gamle lejere nu skal straffes med en højere leje, fordi de var samarbejdsvillige da havnen og byen havde brug for det.

Mange af lejerne af de gamle pladser er i dag oppe i årene og mange vil sandsynligvis af naturlige årsager opgive deres lejemål.

Hvis der skal ske en nivellering af priserne, så har man jo mulighed for at regulere prisen i takt med, at der kommer nye lejere på de gamle. pladser. På den måde kan Havnen og byrådet over en årrække udfase de gamle lejepriser uden at bryde det tilsagn man gav lejerne i sin tid (Forkortet af redaktionen).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Hjemmebagt fynsk brunsviger-blues

Annonce