Annonce
Svendborg

Legeplads på vej på torvet: - Jeg håber, de tænker Svendborg ind i designet

Anders og Luise Føns Haaber, der er indehavere af Café Svend, har længe efterspurgt en legeplads på torvet. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Økonomiudvalget har på et møde tirsdag eftermiddag besluttet at afsætte 500.000 kroner til en legeplads på torvet. Anders Føns Haaber, indehaver af Café Svend, håber, at kommunen vil bygge en legeplads, som i designet afspejler byens identitet.

Svendborg: Økonomiudvalget har besluttet at afsætte en halv million kroner til byggeriet af en legeplads på torvet.

Den skal finansieres af pulje med penge til uforudsete udgifter, og beslutningen er velkommen hos Anders Føns Haaber, som driver Café Svend på torvet sammen med sin hustru, Luise Føns Haaber.

- Det er helt fantastisk. Det har vi længe haft et ønske om, og jeg er glad for, at kommunen kan se potentialet. Legepladsen vil blive et naturligt samlingspunkt for familier, og den vil skabe nyt liv på torvet, forklarer han.

Annonce

Han håber, at kommunen vil tænke Svendborg ind i designet af legepladsen.

- Det kunne være spændende, hvis gummiunderlaget kunne designes som Det sydfynske øhav, og klatrestativet for eksempel kunne komme til at ligne Svendborgsundbroen, siger han.

Han regner også med, at legepladsen bliver mobil, så den kan pilles ned ved særlige lejligheder.

- Vi har vendt legepladsplanerne i torvegruppen, og her er der enighed om, at det vil være godt med en mobil legeplads, som for eksempel kan tages ned, når der er Svend Filmfest, siger han.

Flemming Madsen (S), som er formand for teknik- og erhvervsudvalget, fortæller, at ejerne af Café Svend har foreslået selv at stå for etableringen af en legeplads på torvet.

- Men sådan en opgave skal jo være kommunal og ikke privat, og derfor vil vi gerne opfylde ønsket, som mange - ikke kun ejerne af Café Svend -  har haft længe, siger han.

Unik legeplads til en million

Hos Kompan, som er en af verdens førende legepladsproducenter, er meldingen, at 500.000 kroner rækker langt.

- Man få en rigtig fin legeplads med mange forskellige legeredskaber for en halv million kroner, siger Jacob Winther, som er salgsdirektør i Kompan og bor i Skaarup.

Han nævner legepladsen på Ove Sprogøes Plads i Odense (på hjørnet af Jernbanegade og Vestergade, red.) som et eksempel på en god bylegeplads.

- Den kostede 250.000 kroner, og den er vældig populær, siger han.

Hvis Svendborg vil have en såkaldt destinationslegeplads - altså en legeplads, som familier kører efter - er prislejet dog et andet.

- En destinationslegeplads koster omkring en million kroner. Det er sådan en legeplads, som familier vil planlægge udflugter til, og som vil kunne tiltrække familier fra for eksempel Nyborg og Faaborg, forklarer han.

Sådanne legepladser har i reglen et tema.

- Der vil typisk være en fortælling omkring en destinationlegeplads. Hvis den for eksempel ligger på havnen, vil temaet være havet. Jo dyrere en legeplads er, jo mere unik er den. Men man kan sagtens få en specialdesignet legeplads med en lokal fortælling for 500.000 kroner, forklarer han.

Det vides ikke, hvornår legepladsen på torvet kan stå færdig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Klar til at finde den store kædesav frem: Venstre vil fjerne øverste etage fra Rubberton-byggeri

Annonce