Annonce
Fyn

Lastbil svingede til højre: Kvinde måtte kaste sig af cykel

En kvinde slap torsdag morgen med forskrækkelsen - og en bøjet forskærm og bagskærm på sin cykel - da hun undgik at blive kørt ned af en højresvingende lastbil i krydset ved Reventlowsvej og Hjallesevej i Odense. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.
Polsk mand fik en straksbøde efter en påkørsel i morgentrafikken i Odense, som kunne være endt tragisk.
Annonce

Odense: En lastbilchauffør slap torsdag morgen med en bøde og en forskrækkelse, efter han havde ramt en cykel i krydset Rewentlovsvej/Hjallesevej i Odense.

Klokken 8.57 nåede lastbilen med hænger, som var kommet kørende i vestlig retning, frem til krydset, hvor der var grønt lys. Chaufføren ville dreje til højre ad Hjallesevej, men på samme tidspunkt kom en 30-årig kvinde cyklende - hun havde også grønt lys og ville køre lige ud ved krydset.

Lastbilchaufføren - en 56-årig mand fra Polen - har forklaret til politiet, at han ikke så cyklisten og derfor begyndte at dreje til højre. Det opdagede kvinden heldigvis i tide til at kunne kaste sig af cyklen, så hun undgik at blive påkørt.

Det gjorde hendes cykel imidlertid ikke. Ifølge Fyns Politi ramte lastbilen cyklen, som fik en bøjet forskærm og bagskærm.


Siden 2018 har to cyklister mistet livet i højresvingsulykker i Odense.

Fra artiklen


Lastbilchaufføren erkendte på stedet, at han ikke havde overholdt sin vigepligt og fik en straksbøde på 2500 kroner.

Annonce

Cyklister dræbt af lastbiler

Siden 2018 har to cyklister mistet livet i højresvingsulykker i Odense. I marts sidste år døde 75-årig kvindelig cyklist, efter hun var blevet påkørt af en højresvingende lastbil ført af en tjekkisk chauffør i krydset ved Buchwaldsgade og Havnegade i Odense. Chaufføren blev i retten fundet skyldig i uagtsomt manddrab. Han fik en betinget frakendelse af kørekortet og blev derudover idømt 20 dagbøder af hver 300 kroner.

I februar 2018 var det en højresvingende lastbil på Svendborgvej i den sydlige del af Odense, der kostede en 18-årig kvinde livet. Hun kørte på cykel ud i krydset ved Svendborgvej og Drejebænken, og her blev hun ramt af lastbilen, som havde en ukrainsk chauffør bag rattet.

Eftersom han ikke var påvirket og ikke havde kørt hasarderet, vurderede anklagemyndigheden, at han ikke ville kunne idømmes en fængselsstraf. Han blev derfor løsladt efter afhøring med udsigt til at få en bøde på 4000 kroner.

Odense Kommune ændrede efter dødsulykken lysreguleringen i krydset, så cyklister har længere tid med grønt lys, og bilister har længere tid med rødt lys. Få dage efter ændringen var endnu en lastbil og cyklist imidlertid tæt på at ende i en højresvingsulykke i samme kryds.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Tillidsmand rystet over lukning af kraftvarmeværk: - Vi troede, vi havde frem til 2024. Nu får vi travlt med at omskole os

Annonce