Annonce
Svendborg

Lasse og Mathilde laver hyldestsang til sundhedspersonalet

Musikken til sangen er indspillet hjemme i stuen hos Lasse og Mathilde og videoen er optaget på iPhone. Det er journalisten Reimer Bo Christensen, der har redigeret den. Arkivfoto: Simon Staun
Lasse og Mathilde har indspillet en sang til sundhedspersonalet med tekst af Henrik Salomon fra Thurø, der har fået ideen med at hejse flag hver dag til at brede sig over hele landet

- Det er muligt kulturministeren ikke mener, at vi skal tale kultur nu, men kulturen kan netop i en situation som nu, skabe fællesskab og understrege sammenhænge i samfundet, siger kunstneren Lasse Helner.

Sammen med hustruen Mathilde Bondo har han indspillet sangen "Vi hejser vort flag" med tekst af thurineren Henrik Salomon. Sangen hylder det sundhedspersonale, der står midt i orkanens øje, på landets hospitaler, på plejehjem, i lægevagt og især på intensiv afdelingerne.

- Sundhedspersonalet er spændt hårdt for i arbejdet for at hjælpe os alle sammen. Det fortjener de anerkendelse for, og det er vigtigt at sige, at vi sætter pris på det, de gør, siger Lasse Helner.

Lasse & Mathilde har selv måtte aflyse en stor turné i marts og april på grund af corona-pandemien.

Mathilde Bondo lider af astma og har af den grund isoleret sig.

- Vi bliver hjemme, og vi priser os lykkelige for, at vi bor, hvor vi bor, så vi kan gå i skoven og til stranden. Det må virkeligt være svært for de mennesker, der bor i en lejlighed inde i København, siger Mathilde Bondo.

Hun håber, at coronakrisen får folk øjne op for andre værdier.

- Jeg tror det vil ændre folks levevaner i lang tid. Jeg tror, det begrænser den store udlængsel, og de fleste opdager, at det er fornuftigt i forhold til miljøet. Det vil være en gave til vores jordklode, siger Mathilde Bondo.

Hun synes, at musikken til sangen minder lidt om tidligere tiders Jan Toftlund-sange.

- Uden sammenligning i øvrigt, men det har sådan en samfundsmæssig tone, der understreger respekten, at vi ikke peger fingre af hinanden, siger hun.

Det et thurineren Henrik Salomon, der har skrevet sangen, og det er også Henrik Salomon, der har startet ideen med at hejse flaget hver dag for at anerkende og respektere sundhedspersonalet.

- Jeg vil gerne have folk til at hejse flaget hver dag og anerkende dem, der passer på os, og sangen skulle gerne være med til at brede det budskab yderligere ud, siger Henrik Salomon, der på Thurø kan se mange flage omkring sig hver dag.

- På facebook er der en gruppe, der hejser flaget, som nu har 5000-6000 medlemmer.

Henrik Salomon har tidligere skrevet tekster til Lasse & Mathilde og for ham var det nærliggende at tage kontakt til duoen, da han var i gang med teksten til sangen.

Henrik Salomon ejer virksomheden Keofit, der kvalitetsikrer fødevarer og medicin.

- Vi hører nok til de sidste virksomheder, der vil lukke under pandemien, men vi kan heldigvis alle arbejde hjemmefra i øjeblikket, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Brolukning på Thurø: Turisterhvervet på øen er målløse

Dødsfald For abonnenter

Nekrolog: Praktiserende læge i Rudkøbing Erik Søgaard Rasmussen var aldrig bange for at tage ansvar på sine patienters vegne

Annonce