Annonce
Langeland

Langelandsk idé bredt ud til hele Fyn: Ny portal for de skrivelystne

Langeland Bibliotek binder trådene sammen, så skrivnelystne fynboer kan mødes på en fælles elektronisk platform. Det er også muligt at mødes fysisk, men dog efter strenge coronaregler. Hvis man tager en tur ind på biblioteket, skal der mundbind på. Her ses (f.v.) Anika Eibe, Siri Kragesteen og Vibeke Næsborg. Foto: Michael Lorenzen
Bibliotekar Vibeke Næsborg fra Langeland Bibliotek fik ideen til en fælles skriveportal under coronanedlukningen i foråret. Nu driver de fynske biblioteker i fællesskab portalen, hvor man kan komme i kontakt med ligesindede, få inspiration, bede om råd og udveksle erfaringer.
Annonce

LANGELAND: Siri Kragesteen er glad for at skrive og er i gang med en roman i fantasygenren. Anika Eibe er allerede forfatter med indtil videre otte udgivne romaner, et antal noveller og et par andre færdigskrevne bøger, som hun dog ikke vil udgive i den nuværende form.

De to kvinder, der begge bor i Rudkøbing, er deltagere i projektet "Fyn skriver i november". Her kan alle interesserede få adgang til en portal, som de fynske biblioteker driver i fællesskab, og så komme i kontakt med ligesindede, få inspiration, bede om råd, udveksle erfaringer, give fif med mere.

Det er ikke kun romaner eller noveller, det handler om. "Fyn skriver i november" er også for dem, der skriver huskelister til sig selv. Ønskelister. Julekort. Digte. Lejlighedssange. Med mere.

Bibliotekar Vibeke Næsborg, Langeland Bibliotek, fik ideen under coronanedlukningen i foråret.

- Vi er nok nødt til at indstille os på en anden omgangsform, og at tingene ikke helt vender tilbage til det, der var. Så må vi tænke anderledes, og dette er en måde at være i kontakt på, siger Vibeke Næsborg, der ingen planer har om at lukke projektet, når november slutter.

Annonce

Socialrealisme for unge voksne

Anika Eibe skriver socialrealisme for unge voksne, og de mest aktuelle bøger har titlen "Er du OK" og så et personnavn. Det er for eksempel Fie, Marie, Mathias, Nana og Helene, og emnerne tager blandt andet mobning og homoseksualitet op.

- Lige nu er hun i gang med endnu en socialrealistisk ungdomsbog med en aktuel problemstilling.

Hendes råd til folk, der gerne vil være forfatter, er ikke at lade modgang slå en ud og aldrig tro, at det første udkast skal have kvalitet som en endelig udgivelse. Og man skal søge sparring og åbne sig. Selv har hun deltaget i en et forfatterfællesskab, primært on-line, siden 2003.

Annonce

Problemer med at afslutte

Siri Kragesteen glæder sig over at få råd fra Anika Eibe og en anden forfatter, der også er med i projektet, Louise Haiberg.

Gamle skriveredskaber

De forskellige biblioteker har også små udstillinger. På Langeland kan man blandt andet se nogle ønskesedler med både små, håndgribelige og temmeligt store ønsker. Der er gamle skrivemaskiner, gamle aviser og en del andet.

Man kan se udstillingen i åbningstiden. Der kræves mundbind for at gå ind.

- Jeg har gerne det problem, at jeg har svært ved at afslutte mine projekter. Jeg kan få nogle teknikker til at kunne gøre det, siger Siri Kragesteen.

Den bog, hun skriver på, handler om en ung faun, en skikkelse, der typisk er halvt menneske, halvt dyr. I det univers, hvor faunen bor, er nogle drager ved at sætte sig op mod guderne. Dragerne protesterer, og guderne vil som modtræk sende faunen på mission og stoppe dragernes forehavende. Han er væver i det daglige og føler sig ikke klar til missionen, men......

Annonce

Skal skrive dagligt

Siri Kragesteen har selv nogle klare holdninger til blandt andet selvdisciplin. Et af kravene er, at hun skal skrive hver dag. Hvor meget det bliver til er mindre væsentligt, men man skal sætte sig ved computeren, understreger hun.

Alle interesserede kan henvende sig på biblioteket for at få adgang til platformen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce