x
Annonce
Erhverv

Langelandsk firma i modvind: Hævder at kunne fjerne corona-virus med luftrenser

Annoncen her får hårde ord med på vejen. Eksperter er skeptiske, og det halter da også med dokumentationen for, at luftrenseren kan, hvad der loves.
I en annonce hævder langelandske Air-Tech, at firmaets luftrenser kan fjerne corona-virus fra luft og overflader. Dokumentationen halter, og ifølge mediet Mandag Morgen er eksperter skeptiske.

Rudkøbing: "Dansk produkt fjerner corona-virus fra luft og overflader".

Det er budskabet i en annonce, som firmaet Air-Tech havde indrykket i avisen Politiken fredag i sidste uge. Der er tale om en luftrenser, som ifølge annoncen har den eftertragtede egenskab, og Mandag Morgen har set nærmere på, om det nu også kan passe.

Konklusionen er, at det kan det næppe.

Flere forskere, som mediet har talt med, stiller sig stærkt tvivlende over for annoncens budskab og hæfter sig ved manglen på dokumentation, og Dorthe Grossen, der er afdelingslæge på Børneafdelingen på Odense Universitetshospital og klinisk lektor ved SDU, kalder i Mandag Morgens artikel annoncen for "plattenslageri".

Annonce

Producent afviser kritik

Selskabet Jimco A/S deler adresse med Air-Tech og producerer den omstridte luftrenser, og Jimco-ejer Jimmi Kjølby Larsen fastholder over for Mandag Morgen, at det har den beskrevne egenskab. Om end han erkender, at han ikke kan dokumentere, at den også virker over for den nye coronavirus.

- Det kan vi så ikke vide med 100 procents sikkerhed, fordi vi ikke kan få evidensen, men jeg ved, at den bliver slået ihjel, siger Jimmy Kjølby Larsen til Mandag Morgen.

Overbevist om apparatets evner er Politikens redaktør, Christian Jensen, til gengæld ikke, og han fortryder, at annoncen har fundet vej til den landsdækkende avis' spalter.

"Dybt beklagelig fejl. Vi undskylder både her og i avisen mandag", skrev han på Twitter søndag.

Hos Air-Tech henviser direktør og ejer Marlene Olsen til Jimco og Jimmy Kjølby Larsen for yderligere kommentarer. Vi arbejdet på at få ham i tale.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce