Annonce
Langeland

Det tyder på godt festivalvejr: Langelandsfestival har øget billetsalget

Campingvognene begyndte allerede at ankomme til festiavlens eventområde onsdag aften. Foto: Nicklas Lundorf, Langelandsfestival
Det begynder så småt at ligne en festival, efterhånden som campingvognene triller ind på pladsen, og Rudkøbing er klar til at tage imod gæsterne.

RUDKØBING: Hvor mange billetter, der er solgt til Langelandsfestival, er en forretningshemmelighed, men Nicklas Lundorf, som er medieansvarlig for festivalen, vil gerne afsløre, at der er solgt flere i år end sidste år.

- Samlet set er billetsalget steget mellem 5 og 10 procent, og det er især vores unge- og efterskolecamp, der er vokset. Her er billetsalget steget mellem 15 og 20 procent, siger han.

Cirka 60 campingvogne var torsdag ved middagstid ankommet til festivalpladsen.

- De har stadig ingen strøm, men de er i supergodt humør og nyder at bo lige ned til stranden, siger Nicklas LUndorf, der glæder sig over vejrudsigten.

- Det tyder på godt festivalvejr med 25 grader og lette briser, så man ikke smelter helt. Sidste år var jo næsten for meget, selvom man nødigt skal klage over solskin, siger han.

Hvis det som lovet ender med strandvejr, kan gæsterne glæde sig over, at kommunen for nogle uger siden har renset Bellevue for tang. Sidste år var der en del kritik af, at strandene ikke var lækre.

Annonce

Before-festival i byen

Festivalen begynder først for alvor på onsdag, men der er to små koncerter om dagen allerede fra lørdag og en DJ til dem, der gerne vil feste om natten.

Gæsterne ankommer til en by, hvor de handlende gør et nummer ud af deres ankomst. Allerede onsdag begyndte butikkerne i Rudkøbing at have åbent til klokken 18, og der vil også være åbent fra klokken 11 til 18 på søndag. Den lange åbningstid forsætter indtil festivalens sidste dag, lørdag den 27. juli, hvor butikkerne lukker klokken 14.

Byen leverer også ekstra musik ved en "Before-festival" både på Torvet, i Rudkøbings gader og på Superbrugsens torv. Programmet kan ses i festivalavisen, som følger med denne uges Øboen. Den første koncert er med Langeland All Stars fredag aften klokken 19, og den sidste leverer Blæserbanden tirsdag den 23. juli fra klokken 12 til 15.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Sydfynske trafikprojekter på dagsordenen nu

Coronakrisen har sat meget i stå og i de seneste uger har vi i Folketinget brugt mange kræfter på adskillige hjælpepakker til mange forskellige sektorer for at hjælpe Danmark så skånsomt som muligt gennem krisen. Nu er tiden kommet til også igen at se fremad. Væksten er ikke alene gået i stå, den er også slået tilbage. Derfor er det vigtigt, at vi fra statens side hurtigt får gang i nye projekter, der kan skabe og understøtte ny vækst, beskæftigelse og udvikling. I Venstre har vi nu meldt ud og opfordret til forhandlinger om igangsættelse af infrastruktur- og trafikprojekter. Det sydfynske trafikprojekt ”Fra Omvej til Genvej” skal på dagsordenen i Folketinget nu og sammen med Lolland/Falster dermed skabe hurtigere trafikkorridor fra Sydfyn til Femernforbindelsen, som forventes at komme om nogle år. Her på den sydfynske side handler det om en ny omfartsvej på Tåsinge, og på Lolland-siden om en fremskudt færgehavn. Projektet vil give øget og hurtigere fremkommelighed. På den måde vil projektet medvirke til at gøre Svendborg, Langeland og hele det sydfynske område attraktivt at investere i som virksomhed og samtidig styrke bosætningen. Allerede i disse år inden Femernforbindelsen er etableret, mærker man tydeligt, at trafikmængden øges hen over Tåsinge og Langeland. Derfor skal dette vigtige trafikprojekt på dagsordenen nu. Samtidig udestår der også investeringer i at færdiggøre investeringer i støjskærme fra Svendborgmotorvejen og et stykke frem mod Svendborgsund. En del er lavet. Det resterende bør sættes i gang nu. Og det er ligetil at gå i gang med nu. Helt oplagt er det naturligvis også nu at få sat gang i cykelstiprojektet fra Ollerup til Svendborg. Nu har staten chancen for at gå foran og give et projektet et godt startskud. Lad os komme i gang. Kære regering. Sæt infrastrukturplan på dagsordenen nu, og indkald til forhandlinger. Sæt disse sydfynske trafikprojekter på planen. Der er behov for det.

Erhverv

Butikkerne lider: Men loyale kunder i lokalsamfund kan gøre livet lettere efter krisen

Annonce