Annonce
Langeland

Langelandsfestival aflyses: Ejer fåmælt - borgmester er ærgerlig, men har forståelse

Allan K. Pedersen vil først tale med sine ansatte og gæster, før han udtaler sig om festivalen. Arkivfoto: Michael Bager
Borgmester ser med blandede følelser på, at Langelandsfestival ikke kan gennemføres.

LANGELAND: Med regeringens beslutning om at lukke for større forsamlinger helt frem til og med august, rammes også Langelandsfestival, der skulle være løbet af stablen i dagene 18.-25. juli på festivalpladsen ved Rudkøbing.

Ejeren af Langelandsfestival, Allan K. Pedersen, er fåmælt, da Fyns Amts Avis ringer til ham.

- Det har jeg ingen kommentarer til. Jeg har først behov for at informere mine medarbejdere og gæster. Ring igen om et par dage, så kan det være, jeg kan fortælle noget, siger Allan K. Pedersen.

Festivalens hjemmeside var nede tirsdag formiddag, men kom siden op at køre igen. Hjemmesiden bekræfter, at festivalen er aflyst og udskudt til 2021. Alle billettyper ombyttes automatisk til næste år. Det gælder således både campingbilletter, campbilletter og indgansbilletter.

Nogen kan eller vil ikke overføre billetten. Men hensyn til refundering afventer Langelandsfestival et udspil fra regeringen om kompensationsordninger og hjælpepakker.

- Men vi håber, at I støtter op om festivalen og beholder billetten til 2021. Lige så snart vi ved mere, får I besked, loves det.

Borgmester Tonni Hansen (SF) har det dobbelttydigt med regeringens beslutning, som betyder, at mange store arrangementer i denne sommer kan føje sig til dem, som allerede er opgivet.

- Jeg er helt på linje med statsministeren. I denne situation er man nødt til at aflyse fodboldkampe, koncerter og andre ting, hvor der ville være kommet mange mennesker. Men omvendt har jeg det rigtigt skidt, både i forhold til Langelandsfestival, til by- og havnefesten i Bagenkop, til frikadellefesten i Lohals, og hvem der ellers bliver ramt af det her, nævner borgmesteren.

Annonce

Havde regnet med det

Tonni Hansen tænker også på de lokale erhvervsdrivende.

- For det lokale handels- og restaurationsliv er det rigtigt slemt. Man regner med en omsætning på mellem 36 og 40 millioner kroner på festivalen. De penge går lokalsamfundet glip af, og mange havde glædet sig. Men man skal ikke klandre nogen - det handler først og fremmest om at redde menneskeliv, tilføjer Tonni Hansen.

Han havde regnet med, at det ville gå den vej.

- Jeg er ikke overrasket. Man lukker ikke hele landet ned for så få måneder efter at lade folk stimle sammen i tusindvis. Så kunne man overveje en løsning og dele pladsen op, så man færdedes færre sammen, for eksempel 50 i hvert område, men det ville alligevel heller ikke kunne fungere. Folk ville stå tæt, når de skule forlade områderne igen. Det her er det rigtige, selv om det gør ondt, siger han.

OPDATERET med nyt om, at billetter automatisk overføres, og at man vedrørende refundering afventer udspil fra regeringen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

Klumme: Jeg har arvet en guldbarre

Annonce