Annonce
Svendborg

Langelandsbroen er spærret på grund af kraftig vind

Køen er lang ved Langelandsbroen, som her til eftermiddag er blevet spærret på grund af kraftige vindforhold. Privatfoto.
Langelandsbroen er her til eftermiddag blevet spærret på grund af stærke vindforhold. Broen forventes åben igen omkring klokken 20.

Svendborg: Langelandsbroen mellem Siø og Langeland er her til eftermiddag blevet spærret på grund af kraftige vindforhold. Det oplyser vagtchef ved Fyns politi, Torben Jakobsen.

- Det blæser for mange sekundmeter i den forkerte retning, så det er ikke forsvarligt at køre over den lige nu, siger han.

Vagtchefen fortæller, at broen forventes åben igen omkring klokken 20 i aften, hvor vinden skulle være stilnet tilpas meget af.

Torben Jakobsen oplyser også, at Østre Skolevej og Fruerstuevej i øjeblikket er spærret. Det skyldes nogle byggematerialer ved stilladset på Ørkildskolen, som risikerer at blæse ud på vejene. De to veje forventes åbne igen omkring klokken 20, måske lidt før.

Generelt modtager politiet mange meldinger om alt fra væltede træer til løse stilladser, og de gør hvad de kan for at håndtere problemerne, oplyser vagtchefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Legeplads er det hidtil bedste torveforslag

Torvet i Svendborg mangler liv. Det er både tilhængere og modstandere af det bilfri torv nogenlunde enige om. Nu har det entreprenante par Luise og Anders Føns Haaber lagt en idé om en legeplads på torvet frem. Den tanke er tidligere blev luftet lidt i krogene, men nu ser det ud til, at parret lægger en god portion krop og sjæl i forsøget på at etablere en mobil legeplads på torvet. Det er en idé med et stærkt potentiale. Kan det lykkes at omsætte tankerne til handling, vil der kunne komme et helt naturligt liv på den plads, der både er en politisk slagmark og et smertensbarn. Sidstnævnte, fordi det endnu ikke er lykkedes at knække koden til, hvordan pladsen kan blive det samlingspunkt, den er tænkt som fra det politiske flertals side. Altså oftere end nogle gange om året som når der holdes fødevaremarked i juni, og når Svend-priserne uddeles i sensommeren. Et særligt bemærkelsesværdig element i forslaget er det ansvar, parret har påtaget sig. De nøjes ikke med at lægge idéen frem, hvorefter de læner sig tilbage og venter eller koncentrerer sig om andre ting. Anders Føns Haaber er blevet en del af torvegruppen, og parret er i gang med at søge fonde og lede efter sponsorer, samtidig med at de forsøger at aktivere deres netværk, så frivillighed også kan blive en del af projektet. De har med andre ord stillet sig i spidsen for projektet i stedet for at overlade det til politikerne at løse opgaven, og det kan vise sig som en vigtig forudsætning for realiseringen af idéen. Luise og Anders Føns Haaber har naturligvis en indlysende interesse i at få etableret en legeplads på torvet, fordi deres café er målrettet småbørnsfamilier, men der er ikke noget forgjort i det. Den personlige interesse i projektet kan være en løftestang, og udkommet kan vise sig at være til glæde for mange flere. Projektmagerne har også blik for, at torvet skal kunne have andre funktioner. Derfor har de foreslået, at legepladsen skal kunne flyttes, når store arrangementer skal kunne bruge hele torvet. Det kan gøre arbejdet lidt sværere, men det viser også, at der tænkes i helheder. Netop denne tilgang, hvor initiativtagerne fastholder initiativet og tænker i helheder, ligner en god model for udviklingen af torvet. Ansvaret for fremdriften skal ikke isoleres hos byrådsmedlemmerne og forvaltningen. Det skal fordeles, så det politiske og administrative led blot er en del af projektet.

Annonce