Annonce
Langeland

Langeland vil fejre Ørsted: Myndighed skal give lov

H.C. Ørsted har oplevet meget fra sin sokkel i Rudkøbing. Her til jazzfestival i 2009. Nu venter en kæmpe fejring af 200-året for opdagelsen af elektromagnetismen. Arkivfoto: Tim K. Jensen
Grundlovsdag er udset til markering - styrelse kan give lov

RUDKØBING: Næste år er det 200 år siden, at H.C. Ørsteds opdagede elektromagnetismen, og dette jubilæum planlægger Rudkøbing Handelsstandsforening og Turist- og Erhvervsforeningen i samarbejde med andre interessenter at fejre den 5. juni, grundlovsdag, med en ekstraordinær stor "By Night". Her er det meningen, at byens butikker holder åbent fra kl. 12-22.

Det er bare ikke så ligetil, for selvom Danmark - som måske det eneste land i verden, eller i hvert som et af de få - ikke har sat sin nationaldag ind som helligdag i kalenderen, er der begrænsninger via lukkeloven for, hvad butikkerne har lov til 5. juni.

Lukkeloven bestemmer, at der ikke må ske detailsalg fra en række butikker på helligdage, grundlovsdag og juleaftensdag samt efter kl. 15 på nytårsaftensdag.

Men Erhvervs- og Selskabsstyrelsen kan dispensere, og det beder handelsstandsforeningen og Turist- og Erhvervsforeningen om, at man gør. Der er rettet henvendelse til styrelsen.

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har svaret, at der efter lempelsen af lukkeloven i 2012 nu også kan ske detailsalg ved mindre, lokale arrangementer, som for eksempel festivaler, byfester eller en årligt tilbagevendende begivenhed, for eksempel pinsekarneval.

Men det fremgår også, at der skal være tale om arrangementer af officiel karakter. Derfor skal kommunalbestyrelsen indover og indstille til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, at man får lov til dette arrangement med detailsalg som en del af fejringen.

Økonomiudvalget har kigget på sagen og indstiller til den samlede kommunalbestyrelse, at man bakker ideen op fra officielt hold over for styrelsen, oplyser borgmester Tonni Hansen (SF).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Annonce