Annonce
Langeland

Langeland topper på Fyn med overnatninger

Ristinge Strand er et af de populære feriemål på Langeland, men sommeren 2020 slog turisterne sig ned på hele øen, hvor stort set alt var optaget. Foto: Destination Langeland.
Langeland Kommune ligger på førstepladsen blandt de fynske kommuner, når det kommer til overnatninger i 2020. - Vi kan ikke få armene ned, lyde det fra Turist- og Erhvervsforeningen Langeland.
Annonce

Langeland og Strynø: Langeland indtager en førsteplads sammenlignet med de øvrige fynske kommuner, når det gælder antallet af kommercielle overnatninger.

Det viser tal fra VisitDenmark.

I 2020 havde Langeland i alt 517.092 overnatninger - en stigning på knap 8.000 fra året før. Hvorimod Svendborg eksempelvis havde 486.617 overnatninger sidste år, hvilket er en lille tilbagegang fra året før.

Turist- og Erhvervsforening Langeland kunne i det tidlige forår 2020 mærke den store interesse for at holde ferie på Langeland sommeren 2020, og de er glade over at se resultatet sort på hvidt.

- Vi kan ikke få armene ned, for det er så fedt at ligge i toppen af Fyn. Der er ingen tvivl om, at det er coronaens skyld, siger Heidi Karlsen fra Turist- og Erhvervsforeningen Langeland og peger på, at da Danmark lukkede ned, steg antallet eksplosivt af bestillinger af især vandrerkort i foreningens webshop - ligesom overnatningsstederne også meldte om stor fremgang på bookinger.

Opgørelsen viser, at det især er i juli og august, tallene er steget, og tabet af især de tyske gæster kan ses i månederne udenfor højsæsonen. Således er Langeland gået fra at have 292.591 udenlandske turister i 2019 mod 205.002 i 2020.

Annonce

Nr. 5 på landsplan

Jane Jegind, der er erhvervs-, kultur og turismechef i Langeland Kommune, er også begejstret.

- Det er jo fantastisk at opleve, hvor populært et rejsemål Langeland er, siger hun og noterer sig, at der i vinterferien er udsolgt på sommerhuse.

- Langeland er et fantastisk dejligt sted, og det, at man har holdt ferie i Danmark har fået manges øjne op for den fantastiske natur, de gode handelsmuligheder, den hyggelige købstad og museerne. Der er så mange muligheder, år man først begynder at dykke ned i dem, siger hun.

Jane Jegind hæfter sig også ved, at Langeland var den kommune i Danmark med den 5. største procentvise fremgang af danskere, der foretog kommerciel overnatning i 2020, ifølge tallene fra VisitDenmark.

Det største fald af overnatninger på Fyn skete i Odense, der i 2020 havde ca. 43 procent færre overnatninger end året før. Også Nyborg og Middelfart har haft væsentlige fald, mens den største vækst i antallet af overnatninger er sket på Ærø med en stigning på knap 20 procent til 196.980 overnatninger i 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Fem nye lyntestcentre åbner mandag: Denne gang skal podepinden ikke så langt op i næsen

Annonce