Annonce
Langeland

Langeland siger nej tak til kultur-topmøde

LaSK er en af de kulturelle foreninger på Langeland, som er lagt ned af coronaen. Her foreningens logo. Arkivillustration: Lars Lauge

LANGELAND: Coronakrisen har været hård ved mange brancher, og kulturlivet bløder. Skuespillere, musikere og andre udøvende har ikke kunnet optræde, og forfattere har godt nok kunnet skrive, men ikke kunnet supplere bogindtægter med foredrag.

Dertil kommer, at også langt det meste af fritidslivet er lagt ned. Sportsklubber, spejdertrops  og lignende har ingen aktiviteter haft.

KL (Kommunernes Landsforening) kigger nærmere på spørgsmålet om, hvordan man får gang i kultur- og fritidslivet igen, lige som det skal undersøges, hvordan man i kommunerne kan arbejde med at understøtte og udvikle fremtidens fællesskab inden for kulturen og på fritidsområdet.

Alt dette vil KL se nærmere på på en elektronisk fritids- og kulturkonference 4. maj, hvor man afslutningsvis ville have en opsamling og en samtale mellem Leon Sebbelin (R), formand for Kultur-, Erhverv- og Planudvalget og i øvrigt borgmester i Rebild Kommune, samt kulturminister Joy Mogensen (S) om værdien af kultur- og fritidslivet og dets fællesskaber.

Det ville koste 995 kroner pr. deltager, og Langeland Kommunes direktion har indstillet, at alle interesserede fra Lærings-, Social- og Kulturudvalget kan deltage. Men udvalget har sagt nej efter at være orienteret om indholdet. /milo

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Endelig sammen igen: Skål!

Annonce