Annonce
Langeland

Langeland klar til nyt ø-hop: Nå mange småøer på samme billet

Sea Hawk skifter Skagerrak ud nogle måneder om sommeren med Det sydfynske Øhav og tager på tværs af kommunegrænser. Arkivfoto: Søren Stidsholt Nielsen
Langeland og to andre kommuner tilbyder ture til forskellige småøer

LANGELAND: Langeland Kommune vil gerne fortsætte i det samarbejde, der kaldes ø-hop, hvor turister og andre interesserede kan sejle på tværs af kommunegrænser til småøer i Det Sydfynske Øhav. For tiden er også Faaborg-Midtfyn og Svendborg partnere i projektet.

Formålet med dette projekt er at skabe vækst og udvikling på småøerne med fokus på udvikling af turismeerhverv på øerne og altså at forbedre adgangen til øhavet. Det er nemmere at nå flere øer, hvis man ikke skal tilbage og finde en ny by at starte fra.

Man kunne her i 2019 starte sit ø-hop i enten Rudkøbing, Svendborg eller Faaborg, og med en ø-hop-billet til 220 kroner komme fra ø til ø i det Sydfynske Ø-hav. Billetten gjaldt på Strynøfærgen, Højestene, Faaborg III, Hjortøboen samt katamaranen Sea Hawk, der supplerer de faste færger, og billetten kunne bruges i op til syv dage, eller indtil man steg af igen i en af de tre nævnte købstæder.

Der har været kritik fremme over, at Sea Hawk kan sejle meget hurtigt og bruger meget brændstof, hvilket ikke er miljøvenligt.

- Den del har jeg ikke hørt noget om, og aftalen om dette ekstra fartøj hører under Svendborg Havn, så vi har i Økonomiudvalget ikke taget stilling til, om det er det rigtige. Til gengæld har jeg hørt, at der er basis for et skib, som kan tage flere passagerer ombord, siger borgmester Tonni Hansen (SF).

Det kostede for Langeland 148.000 kroner i 2018 og 125.000 kroner her i sommer at være med, og Økonomiudvalget siger altså god for en sæson mere.

Tonni Hansen håber i øvrigt på, at også Ærø Kommune kommer med.

- Jeg skal understrege, at det er mit personlige ønske, ikke noget vi har drøftet i Økonomiudvalget. Men Langeland, Svendborg, Faaborg-Midtfyn og Ærø Kommuner samarbejder jo i forvejen på en lang række punkter, nævner borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Sæt fuld turbo på turismen

Indimellem kan man stadig høre folk her på egnen vrænge lidt af turismen her - som om det ikke var et rigtigt erhverv. Den slags ord falder tit, når snakken falder på, hvad området skal leve af fremover - og her må man forstå, at vi ikke "skal rende rundt i nationaldragter", men noget "rigtig produktion" ville være bedre. Den slags ytringer er ikke bare dumsmarte og forældede, men også direkte skadelige for vores egns udvikling. Fordi vi har brug for turisterne. Derfor er det godt nyt, at man med de seneste opgjorte tal for Langeland kan se en meget positiv udvikling. Øen er nu den næstmest populære kommune for turisterne i forhold til antallet af overnatninger. Det er især tyskerne, der er vilde med den lange ø - de tegner sig for næsten halvdelen af de godt 500.000 overnatninger, der var sidste år. På Ærø er tallene knap så gode og viser en lille tilbagegang i forhold til året før, men her er til gengæld optimisme og tro på fremtiden, fremgår det blandt andet af øens turist- og erhvervsdirektørs nyhedsbrev. Nedgangen tilskrives nedgangen i bryllupsindustrien, som ellers har varmet godt i lavsæsonen i foråret og efteråret. Til gengæld er der tro på, at det med den forøgede færgekapacitet er muligt at tiltrække endnu flere turister den kommende sæson, og modsat manges og ikke mindst indenrigsministerens opfattelse, så melder øen om kapacitet til endnu flere turister. Det er værd at notere sig i den on-going debat om landevejsprincippet, der som bekendt fortsat ikke gælder hele året, netop med henvisning til, at nogle øer ikke ville kunne klare flere turister. Med hensyn til de sydfynske øer kan man vist roligt sige, at man godt kan rumme flere turister - og at der er i den grad er brug for det i vores erhvervsudvikling. Det er afgørende vigtigt, at vi alle har det store potentiale for øje, når vi snakker udvikling af området. Det handler ikke kun om udvikling for os lokale eller for tilflyttere, men i særdeles også om de gæster, vi kan tiltrække til at tage del i livet her - gerne hele året rundt. Så med den store vækst, der er igen er set inden for turismen bredt set i Danmark sidste år, så er det bare med at sætte turboen på også her. Og det gælder i øvrigt også for os selv: Micro-eventyr og stay-cation er jo ikke længere nye begreber, selvom de lyder som sådan. Det handler bare om at være turist på egen egn. Og måske det var værd lige at tjekke de sydfynske øer til næste weekendtur eller måske sommerferie. For turisterhvervet her har ret meget at byde på - også selvom de ikke går i nationaldragter...

Annonce