Annonce
Erhverv

Langeland fremhæves i ny opgørelse: Kommunen er god til at samarbejde med det private

Rådhus i Rudkøbing, Langeland Kommune
Langeland Kommune fremhæves i en ny opgørelse fra arbejdsgiver- og erhvervsorganisationen DI for at være god til at samarbejde med private virksomheder.
Annonce

Langeland: Private virksomheders samarbejde med kommunerne om kommunale opgaver er generelt i tilbagegang. Men ikke på Langeland. Og det er positivt, mener arbejdsgiver- og erhvervsorganisationen DI, der har sammenlignet kommunerne med hinanden.

Langeland Kommuner ligger blandt de 10 bedste kommuner målt på samarbejder med private virksomheder og fremgangen i samarbejdet. Kommunen har en såkaldt IKU, hvilket betyder summen af udbudsegnede opgaver, som er udliciteret til private virksomheder.

Det viser en opgørelse fra DI. Og dermed kan Langeland og de andre top-10-kommuner være med til at vise vejen for andre. I opgørelsen lyder det blandt andet:

"Forskellene på tværs af kommunerne tyder på, at de enkelte kommuner kan lære af hinanden."

DI påpeger, at en høj konkurrenceudsættelse sandsynligvis betyder en afgiftsmæssig besparelse for kommunerne. Og dermed kan der frigøres midler til mere borgernær velfærd.

Det er særligt inden for byudvikling, at kommunerne er gode til at samarbejde med private. Derimod er samarbejdet på det sociale område meget lavt, nævner DI./catma.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce