Annonce
Langeland

Langeland: Færre penge til politiske møder og konferencer

Langeland kommune vil bruge færre penge på politiske møder og konferencer. Foto: Nynne Bojsen Faartoft - arkiv
I 2018 brugte kommunen en kvart million kroner på politiske møder og konferencer. Det beløb skæres ned i år.
Annonce

LANGELAND: I januar 2018 lagde kommunalbestyrelsen nye retningslinjer for Langeland kommunes deltagelse i politiske møder og konferencer, herunder Folkemødet på Bornholm. Sidste år brugte man samlet set 248.324 kroner på den slags udgifter, viser kommunens egen opgørelse.

For hele 2019 bliver det tal anderledes. Det samlede budget for alle kommunalpolitiske møder lander på cirka 170.000 kroner. Konsekvenserne bliver, at kommunen eksempelvis ved folkemødet på Bornholm er repræsenteret af maksimalt 11 personer. Udover borgmesteren vil det være syv politikere, direktionen og én administrativ medarbejder.

Det betød, at man i år brugte 63.000 på folkemødet mod 71.000 kroner året før. Største nedskæring findes på udgiftssiden til Kommunaløkonomisk Forum. En konference arrangeret af Kommuners Landsforening (KL). Her brugte Langeland kommune sidste år 52.104 kroner. I år var det tal nede på 23.100 kroner. Altså en reducering på 29.004 kroner.

Kommunens fagudvalg skal nu se på, om man, med den pose penge der nu er til rådighed, får nok ud af de politiske mødeaktiviteter i kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce