Annonce
Langeland

Langeland får ny kommunaldirektør: Person fundet efter tre samtaler

Alle i ansættelsesudvalget var enige - kommunaldirektøren ansættes formelt 9. december, oplyser borgmester Tonni Hansen (SF).Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Enigt ansættelsesudvalg har peget på kandidat efter samtale med tre ansøgere
Annonce

OPDATERET MED INTERVIEW MED TONNI HANSEN

LANGELAND: Meget skal gå galt, hvis ikke Langeland Kommunes nye kommunaldirektør er fundet. Efter samtaler med tre ansøgere, to kvinder og én mand, besluttede et enigt ansættelsesudvalg onsdag aften at pege på den ene af kandidaterne, oplyser borgmester Tonni Hansen (SF). Hermed bliver det ikke nødvendigt at gennemføre samtale nummer to, som der ellers var reserveret plads til i kalenderen mandag i næste uge.

Formelt set skal den samlede kommunalbestyrelse godkende ansættelsen. Det vil ske mandag den 9. december på den lukkede del af mødet. Ugen inden skal Økonomiudvalget komme med en indstilling.

Men det vil blive en formssag, idet hele Økonomiudvalget har haft sæde i ansættelsesudvalget, hvor der desuden var tre repræsentanter fra ledelse og menige medarbejdere fra kommunens øverste samarbejdsudvalg, som man i Danmark kalder hovedudvalget.

Offentligheden må vente til den 9. december med at få at vide, hvem der sætter sig i stolen som afløser for Benny Balsgaard, der blev fyret i midten af oktober.

I alt otte har lagt billet ind på stillingen.

Kommunen håber på, at den nye kommunaldirektør kan begynde i jobbet 1. jaunar, men ellers så hurtigt som muligt.

Tonni Hansen vil ikke oplyse yderligere om den kandidat, man gerne vil ansætte, heller ikke om det er en mand eller kvinde. Han henviser til den generelle tavshedspligt i personsager.

- Når I nu er enige i ansættelsesudvalget, så er det jo længe at vente, og ting kan slippe ud før tid. Kunne man ikke indkalde til et ekstraordinært møde i kommunalbestyrelsen inden det næste ordinære?

- Det har været overvejet, men vi har ikke fundet behov for det, når vi alligevel skal mødes den 9. december. Dertil kommer, at man udover kommunalbestyrelsen skulle indkalde Økonomiudvalget ekstraordinært. Folk skulle have diæter og kørepenge, og det ville løbe op i adskillige tusinde kroner.

- Du er ikke bange for, at nogen vil eller kommer til at lække navnet forinden?

- Den nuværende kommunalbestyrelse har siddet i to år, og folk er utroligt gode til at overholde spillereglerne, når der er sager, som kræver fortrolighed, så nej, det er jeg ikke, svarer Tonni Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce