Annonce
Langeland

Langeland får ny kommunaldirektør: Person fundet efter tre samtaler

Alle i ansættelsesudvalget var enige - kommunaldirektøren ansættes formelt 9. december, oplyser borgmester Tonni Hansen (SF).Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Enigt ansættelsesudvalg har peget på kandidat efter samtale med tre ansøgere

OPDATERET MED INTERVIEW MED TONNI HANSEN

LANGELAND: Meget skal gå galt, hvis ikke Langeland Kommunes nye kommunaldirektør er fundet. Efter samtaler med tre ansøgere, to kvinder og én mand, besluttede et enigt ansættelsesudvalg onsdag aften at pege på den ene af kandidaterne, oplyser borgmester Tonni Hansen (SF). Hermed bliver det ikke nødvendigt at gennemføre samtale nummer to, som der ellers var reserveret plads til i kalenderen mandag i næste uge.

Formelt set skal den samlede kommunalbestyrelse godkende ansættelsen. Det vil ske mandag den 9. december på den lukkede del af mødet. Ugen inden skal Økonomiudvalget komme med en indstilling.

Men det vil blive en formssag, idet hele Økonomiudvalget har haft sæde i ansættelsesudvalget, hvor der desuden var tre repræsentanter fra ledelse og menige medarbejdere fra kommunens øverste samarbejdsudvalg, som man i Danmark kalder hovedudvalget.

Offentligheden må vente til den 9. december med at få at vide, hvem der sætter sig i stolen som afløser for Benny Balsgaard, der blev fyret i midten af oktober.

I alt otte har lagt billet ind på stillingen.

Kommunen håber på, at den nye kommunaldirektør kan begynde i jobbet 1. jaunar, men ellers så hurtigt som muligt.

Tonni Hansen vil ikke oplyse yderligere om den kandidat, man gerne vil ansætte, heller ikke om det er en mand eller kvinde. Han henviser til den generelle tavshedspligt i personsager.

- Når I nu er enige i ansættelsesudvalget, så er det jo længe at vente, og ting kan slippe ud før tid. Kunne man ikke indkalde til et ekstraordinært møde i kommunalbestyrelsen inden det næste ordinære?

- Det har været overvejet, men vi har ikke fundet behov for det, når vi alligevel skal mødes den 9. december. Dertil kommer, at man udover kommunalbestyrelsen skulle indkalde Økonomiudvalget ekstraordinært. Folk skulle have diæter og kørepenge, og det ville løbe op i adskillige tusinde kroner.

- Du er ikke bange for, at nogen vil eller kommer til at lække navnet forinden?

- Den nuværende kommunalbestyrelse har siddet i to år, og folk er utroligt gode til at overholde spillereglerne, når der er sager, som kræver fortrolighed, så nej, det er jeg ikke, svarer Tonni Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad og drikke

Morten Aagaard glæder sig til første jul i chokoladebutikken i Odense: Han tager konstant temperaturen på sine brune dogmer

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Offentlige opråb er nødvendige

Det er al ære værd, når offentligt ansatte tager bladet fra munden, som det er sket flere gange de seneste uger, hvor politiassistenter har ytret bekymringer om politiets manglende tilstedeværelse i mindre samfund som Langeland. Her er det blandt andet kommet frem, at nogle af de politiassistenter, der skal have kriminaliteten under kontrol, oplever, at det ikke er muligt med den måde, Fyns Politi tilrettelægger deres arbejdet på. Det er kommet frem, at de rutinemæssige besøg til områder som Langeland langt fra opleves som tilstrækkelige i forhold til at løse de udfordringer, der er. Og det er kommet frem, at politiassistenter godt forstår, hvis befolkningen mister tilliden til politiet. Det kræver mod at stå frem og offentligt gøre opmærksom på udfordringer, der handler om ens egen arbejdsplads. Det er de færreste ledere, der bifalder det. Og det er noget, som risikerer at lægge et stort pres på den modige. Så meget desto mere er der grund til at være taknemmelig, når det sker. For det er tvingende nødvendigt for et velfungerende samfund, at offentligt ansatte tager bladet fra munden, hvis de oplever, at de ikke kan stå inde for det, der sker på deres arbejdsplads - eller for at nuancere debatten om netop deres arbejde. Tænk, hvis flere gjorde det samme. Hvis flere sagsbehandlere i jobcentre turde stå frem og fortælle om deres arbejdsforhold og konsekvenserne af de få ressourcer, som mange jobcentre kæmper med at få til at række. Eller hvis flere pædagoger turde stå frem og fortælle om, hvordan få hænder i vuggestuer og børnehaver påvirker børnenes dagligdag. Det ville give et vigtigt indblik i, hvordan velfærdssamfundet reelt ser ud nogle steder. Og det ville kunne være med til at skubbe på en positiv udvikling de steder, der trænger til det. Offentligt ansatte har faktisk en udstrakt ytringsfrihed og har som udgangspunkt ret til på egne vegne at deltage i den offentlige debat og fremføre personlige meninger og synspunkter - også om emner, der vedrører deres arbejdsområde. Den offentligt ansattes ytringsfrihed er med andre ord beskyttet, så længe personen ikke udtaler sig på arbejdspladsens vegne. "Hvo intet vover, intet vinder", lyder et gammelt dansk ordsprog. Der er ingen tvivl om, at bare tanken om at stå frem med sit eget syn på ens arbejdsplads eller arbejdsforhold kan give mange hjertebanken og sved på panden. Også selv om man blot beskriver virkeligheden, som man oplever den. Men forhåbentlig kan de modige inspirere til, at der med tiden kommer flere offentlige opråb. Det vil give et nødvendigt indblik i samfundets mange forskellige demokratiske maskinrum, som vi alle er afhængige af og betaler til. Og så vil det kunne være med til at skubbe på en positiv udvikling - alene fordi virkeligheden bliver synlig.

Faaborg-Midtfyn

En afreven fingerspids, leg med pukkelhvaler og gudesmuk natur: Lisbeths jordomsejling endte i Dyreborg

Annonce