Annonce
Langeland

Langelændere vil spille udkantsteater

Anette Aurora, i midten omgivet af børnene Silas og Zoë; vil lave teater på Langeland. Privatfoto
Onsdag aften dannes en ny teaterforening på Langeland. Folkene bag foreningen vil ikke bare se teater, de vil selv spille det og gerne inddrage langelænderne i at løse problemer gennem teater

RUDKØBING: Anette Aurora har to års uddannelse som dramalærer og hun vil gerne spille teater selv og skabe teater på Langeland.

- Langeland vrimler med mennesker, der beskæftiger sig med kunst, men der er ikke mange, der spiller teater, udover på skolerne, siger Anette Aurora, der har inviteret langelænderne til et opstartsmøde på Kassebølle Friskole onsdag aften fra kl. 19.

Mødets dagsorden er blandt andet foreningens første teaterforestilling som en julegave til langelænderne og diverse praktiske foreningsspørgsmål frem mod dannelsen af foreningen Udkants-Teatret.

- Jeg har slået invitationen op på facebook og har i løbet af ingen tid fået masser af respons. Der er nok omkring 40 mennesker, der gerne vil være med til at lave teater på en eller anden måde, om det er som skuespiller, manuskriptforfatter, makeupstylist eller kostumier. Det er overvældende og rigtigt spændende, siger Anette Aurora.

Annonce

Teater over læserbrev

Anette Aurora har allerede vished for, at der kommer 11-12 mennesker til mødet onsdag aften, som vi l involvere sig i foreningens arbejde. Hun har også allerede planer for teatrets første forstillings.

- Vi har søgt Dansk Amatør Teater og Scenekunst (DATS) om penge til den første forestilling. Jeg forestiller mig, at den skal opføres på gaden i Rudkøbing og skal tage udgangpunkt i et læserbrev fra Øboen, hvor nogle hundejere har ladet deres hunde løbe løs i parken, og en sur kvinde har klaget over det, siger Anette Aurora.

- Ideen er at spille stykket en gang og herefter spille det igen og så lade publikum stoppe forestillingen og komme med bud på udviklingen, på hvad man kan gøre for at løse konflikten eller handle anderledes, siger hun.

- Det kaldes forumteater og er opfundet af den brasilianske instruktør Augusto Boal. Det er et interaktivt teater, hvor publikum bliver inddraget i de problemstillinger, forestillingen handler om. Det kan være samfundsproblemer eller personlige problemer. Det kan måske være med til at diskutere forskellige problemer i et samfund som det langelandske, siger Anette Aurora, der arbejder på at få en fast teaterbygning i fremtiden.

Kassebølle Friskole onsdag den 6. november kl 19-21. Opstartsmøde om Teaterforening på Langeland

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Sæt fuld turbo på turismen

Indimellem kan man stadig høre folk her på egnen vrænge lidt af turismen her - som om det ikke var et rigtigt erhverv. Den slags ord falder tit, når snakken falder på, hvad området skal leve af fremover - og her må man forstå, at vi ikke "skal rende rundt i nationaldragter", men noget "rigtig produktion" ville være bedre. Den slags ytringer er ikke bare dumsmarte og forældede, men også direkte skadelige for vores egns udvikling. Fordi vi har brug for turisterne. Derfor er det godt nyt, at man med de seneste opgjorte tal for Langeland kan se en meget positiv udvikling. Øen er nu den næstmest populære kommune for turisterne i forhold til antallet af overnatninger. Det er især tyskerne, der er vilde med den lange ø - de tegner sig for næsten halvdelen af de godt 500.000 overnatninger, der var sidste år. På Ærø er tallene knap så gode og viser en lille tilbagegang i forhold til året før, men her er til gengæld optimisme og tro på fremtiden, fremgår det blandt andet af øens turist- og erhvervsdirektørs nyhedsbrev. Nedgangen tilskrives nedgangen i bryllupsindustrien, som ellers har varmet godt i lavsæsonen i foråret og efteråret. Til gengæld er der tro på, at det med den forøgede færgekapacitet er muligt at tiltrække endnu flere turister den kommende sæson, og modsat manges og ikke mindst indenrigsministerens opfattelse, så melder øen om kapacitet til endnu flere turister. Det er værd at notere sig i den on-going debat om landevejsprincippet, der som bekendt fortsat ikke gælder hele året, netop med henvisning til, at nogle øer ikke ville kunne klare flere turister. Med hensyn til de sydfynske øer kan man vist roligt sige, at man godt kan rumme flere turister - og at der er i den grad er brug for det i vores erhvervsudvikling. Det er afgørende vigtigt, at vi alle har det store potentiale for øje, når vi snakker udvikling af området. Det handler ikke kun om udvikling for os lokale eller for tilflyttere, men i særdeles også om de gæster, vi kan tiltrække til at tage del i livet her - gerne hele året rundt. Så med den store vækst, der er igen er set inden for turismen bredt set i Danmark sidste år, så er det bare med at sætte turboen på også her. Og det gælder i øvrigt også for os selv: Micro-eventyr og stay-cation er jo ikke længere nye begreber, selvom de lyder som sådan. Det handler bare om at være turist på egen egn. Og måske det var værd lige at tjekke de sydfynske øer til næste weekendtur eller måske sommerferie. For turisterhvervet her har ret meget at byde på - også selvom de ikke går i nationaldragter...

Annonce