Annonce
Langeland

Langelændere i jubelrus over droppet udrejsecenter: - Vi gjorde det sgu, det umulige er sket

Langelændere tilbragte det meste af dagen foran Christiansborg for at demonstrere mod planerne om et udrejsecenter. Tirsdag aften fik de så den besked, de havde håbet på: Planen er droppet. Foto: Philip Davali/Scanpix
Stor langelandsk jubel efter planerne om udrejsecenter bliver droppet. Initiativtager kalder det den største langelandske sejr nogensinde.

Langeland: Han skal lige have et øjeblik, inden han kan få ordene frem. Men så sker det.

- Det er fantastisk. Vi gjorde det sgu.

Ordene er Morten Skovhus', langelænder og initiativtager til Facebook-gruppen "Langeland siger nej", og som har tilbragt det meste af tirsdagen foran Christiansborg for at demonstrere mod planerne om et udrejsecenter på Langeland.

Annonce

Og omkring klokken 21 får han meldingen om, at udrejsecentret er droppet. Kampen er vundet.

- Må jeg lige få et øjeblik at fejre det med de andre? Og så skal jeg nok ringe tilbage til dig, lyder det fra en glad Morten Skovhus, som tirsdag aften sidder i bussen fra København mod Langeland.

Få øjeblikke senere har vi ham i røret igen, hvor han fortæller nøjagtigt, hvor meget det betyder for ham og Langeland, at der ikke kommer et udrejsecenter på Holmegaard.

- Det er det umulige, der er sket, og det må være den største langelandske sejr nogensinde. Det er så vigtigt for vores lokalsamfund på Langeland, at det her er blevet sparket væk, siger han.

- Jeg er så lykkelig, og jeg er så lykkelige over at være herfra. Vi har samlet hele Langeland. Det er dybt bevægende og helt vildt, siger Morten Skovhus, som tilføjer:

- Det er trist, at det nu skal gå ud over nogle andre, men jeg håber virkelig, at man finder en god løsning på Christiansborg.

Morten Skovhus, Lindelse, initiativtager til Facebook-gruppen "Langeland siger nej" er lykkelig over, at planerne om et udrejsecenter på Langeland er droppet. Arkivfoto: Finn Eriksen.

Jubel i Bagenkop

Der er jubel i baggrunden, da avisen kommer igennem til Ivan Nielsen fra Bagenkop. Han havde ikke mulighed for at tage med til Christiansborg, men befinder sig på lokalegnen, da han får nyheden om, at udrejsecenterplanerne er skrinlagt.

- Jeg fylder både 50 år og er til sølvbryllup. Men det her er jo fuldstændig fantastisk, siger han, inden han bryder ud i vild jubel sammen med vennerne omkring ham.

Det har været en ganske vanvittig uge for langelænderne, medgiver Ivan Nielsen.

- I onsdags blev vi fuldstændigt handlingslammet. Normalt er vi gode til at reagere på de udfordringer, vi bliver mødt med, men vi vidste slet ikke, hvad vi skulle gøre. Men jeg må sige, hold kæft, jeg er stolt af at være langelænder. Vi ville ikke finde os i, at der blev trådt på vores ø og på bagenkopperne.

- Den følelse, jeg har indeni lige nu... jeg er simpelthen så stolt. Jeg er pissestolt af at være langelænder. Det her betyder så meget for Langeland, som står så stærkt nu.

Initiativrig bagenkopper Ivan Nielsen havde ikke mulighed for at drage til Christiansborg og demonstrere, da han skulle til sølvbryllup. Selskabet fik dog den bedst mulige gave hen ad aftenen. Privatfoto
Annonce
Svendborg For abonnenter

Reaktioner på ny multiarena i Svendborg: Stor begejstring, men politiker er skeptisk

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Efter kraftig opfordring fra politiet: Ny parkeringsplan kan sende p-vagter tilbage på gaden

Svendborg For abonnenter

Sydfynsk vingård solgt efter tre dage på markedet: - Det er ikke helt normalt, at en ejendom bliver solgt så hurtigt i den prisklasse

Svendborg

To mænd dømt og udvist af landet for tyveri af spiritus: SuperBrugsen i Skårup oplever flere, der snupper de dyre flasker

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Intet er sket med faldefærdig bygning, selvom deadline blev overskredet for en måned siden: - Skal vi komme til skade eller miste livet, før nogen gør noget?

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Ærø

Mek Peks far og søn projekt er efter ti år endelig lykkes

Sport For abonnenter

Svendborg-Oure FA er i 3. division - nu falder afgørelserne i Danmarksserien

Danmark

Alene i julen? Sådan passer du på humøret juleaften

Langeland

Øhavsmarkedet er skudt i gang: - Ulla er ny og håber på mange besøg over sommeren

Svendborg

Mads og Signe vågnede til lyden af knust glas midt om natten: - Pludselig stod der en fremmed mand i naboens have

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Sport For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Multiarena i Svendborg kan sikre, at vi ikke længere skal være underdogs

Livsstil For abonnenter

Michael Ahlefeldt laver kunst i neon: - Jeg blotter mig med det her

Faaborg-Midtfyn

Endnu en investering er på vej: Steensgaard vil gerne købe mere jord

Annonce