x
Annonce
Svendborg

Lang ventetid på rygestop-kursus i Svendborg: Nu skal ventetiden ned

Flere og flere borgere i Svendborg vil gerne stoppe med at ryge. Det giver lang venteliste til kommunens tilbud om rygestop-kurser. Arkivfoto: Jørgen Outzen
Der er otte måneders ventetid på kommunens rygestop-tilbud, og det er for længe, mener formand i Social- og Sundhedsudvalget, Hanne Klit (S).

Svendborg: Det skal være slut med nikotin, rygetrang og røg. Sådan ser det i hvert fald ud til, at mange folk i Svendborg Kommune har det.

Der er nemlig lang ventetid på de rygestop-kurser som kommunen tilbyder. Faktisk er der en venteliste på otte måneder. Og det er for lang tid, mener Hanne Klit (S), der er formand i Social- og Sundhedsudvalget.

- Vi er i udvalget enige om, at en ventetid på otte måneder ikke er acceptabelt. Man skal have hjælp med det samme, for motivationen for at stoppe er der måske ikke efter otte måneder, fortæller Hanne Klit.

Kurserne er et gruppeforløb af seks gange, hvor man mødes otte til ti deltagere og foregår i Sundhedshuset på Hulgade i Svendborg.

I 2016 var der fire hold igennem et rygestop-kursus, men i 2019 var det steget til 11 hold på et år. I 2019 blev blev 120 borgere henvist til kurset - sammenlignet med året før var det 87 borgere, der blev henvist.

Annonce
Hanne Klit (S), der er formand i Social- og Sundhedsudvalget, fortæller at udvalget nu har pudset forvaltningen på at finde nogle måder, hvorpå ventetiden på rygestop-kurserne kan nedbringes. Lige nu er der nemlig otte måneders ventetid. Arkivfoto: Michael Bager

Mange henvises

Grunden til, at der er sket en stor stigning i efterspørgslen på rygestop-kurser henover de senere år, kan skyldes, at man i højere grad har fået fokus på at tilbyde det.

Sygehusene i Region Syddanmark er forpligtet til systematisk at spørge borgerne, om de ønsker et rygestop-tilbud. Odense Universitet Hospital har gennem de seneste år gjort meget ud af det og psykiatrien er netop begyndt på det samme. Det giver altså en stigning - også i henvisninger til rygestop-tilbudene i Svendborg, lyder analysen fra Sundhedsafdelingen i kommunen.

- Vi vil gerne imødekomme, at der så mange, der gerne vil stoppe med at ryge, derfor har vi bedt forvaltningen om at finde ud af, hvordan vi får nedbragt ventetiden, fortæller Hanne Klit.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Udlejere slår hårdt tilbage mod butikskæder, der nægter at betale husleje

Annonce