Annonce
Langeland

Lang kø på Langelandsbroen: Entreprenør begik en fejl

Vejarbejde ved Langelandsbroen. Foto: Christian Moegreen Hjortshøj
I mandags var der massive kødannelser over Langelandsbroen. Det har ført til flere klager fra de utilfredse bilister. Meldingen fra Vejdirektoratet lyder, at entreprenøren fik sat for lang vejspærring, og at lyssignalet muligvis var indstille forkert.
Annonce

Langeland: Mandag eftermiddag satte mange bilister på en tålmodighedsprøve, da de skulle krydse Langelandsbroen. Der var nemlig massiv kødannelsen. Nogle bilister beretter om, at de sad i kø i mellem 45-75 minutter.

Flere langelændere klager på Facebook over, at problemet opstår hver gang, der skal laves vejarbejde på broen. Og mange har klaget til Vejdirektoratet. Her lyder meldingen, at problemet skyldes et forkert opsat vejspærring.

- Det var selve afspærringen, som var for lang. Den er er nu blevet kortere. Jeg sidder i dag (tirsdag, red.) og holder øje med vores kameraer på stedet. Jeg kan ikke se, at der skulle være nogen kø nu, fortæller projektleder Dorthe Hvid.

Annonce

Uenighed om lysreguleringen

De brokrydsende bilister er dog ikke helt enige i problematikken. Mange af klagerne på Facebook giver udtryk for, at problemet ligger ved lysreguleringen. Og i en henvendelse til avisen nævner Jonatan Martin Møller-Knudsenen, at der kun blev lukket få biler gennem lyssignalet, før de skiftede til modsatte side.

- Hver evigt eneste gang, der starter et nyt vejarbejde på broen, og det gør der ofte, er de første en til to dage kaotiske, indtil de ulejliger sig til at justere/indstille lysreguleringen korrekt. Jeg har mailet og ringet til dem flere gange og foreslået, at de gemmer indstillingerne fra en af de mange andre gange, så lyset virker optimalt fra starten af, skriver han.

Meldingen fra Vejdirektoratet er, at der var problemer med vejspærringen. Men idet tiden ikke kan skrues tilbage, kan man her ikke bekræfte et problem med lyset. Vejdirektoratet har dog hørt klagerne.

- Problemet mandag var, at vejspærringen var for stor. Jeg har hørt, at der ikke var mange biler, som kom igennem hver omløbstid. Det er jeg desværre ikke istand til at be- eller afkræfte. Men der bliver kø, hvis der ikke kommer flere igennem, fortæller Dorthe Hvid.

Det er første gang, at Dorthe Hvid er projektleder for et af vejdirektoratets projekter fra Langeland. Hun nævner overfor avisen, at hun var blevet orienteret om forrige problemer med vejarbejdet.

- Det er noget, vi har snakket om, og det er noget, vi prøver at undgå, fortæller hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

GOG er på corona-standby resten af ugen

Annonce