Annonce
Sport

Landstræner ringede: GOG-profil løb skrigende rundt i sin lejlighed

Landstræner Nikolaj Jacobsen har nu udtaget fire GOG'ere til den kommende landsholdssamling. Her er tre af dem - yderst til venstre Mathias Gidsel nummer to fra venstre Emil Jakobsen og nummer tre fra venstre Emil Lærke. Den fjerde landsholdsspiller i gult er Morten Olsen. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Efter 219 dages genoptræning som følge af en alvorlig skade rammer GOG-profilen Emil Lærke et højdepunkt i karrieren med udtagelse til landsholdet. En perfekt optakt til GOG's manddomsprøve i Polen, tirsdag aften.

ÅNDBOLD: - I en uge efter skaden lå jeg bare på sofaen og spiste lortemad - og så dumme serier.

Sådan fortalte GOG-stortalentet Emil Buhl Lærke til Sport Fyn i slutningen af juli - kort tid efter, at han havde ødelagt akillessenen i højre ben i et af GOG's første træningspas efter sommerferien. Lærke var udset til at spille en bærende rolle på det sydfynske ligahold fra starten på sæsonen.

Efter godt syv måneders genoptræning fik Emil Lærke comeback 24. februar i Slovenien, da fynboerne vandt over Trimo Trebjne i EHF European Leagues gruppespil. Efter den kamp er bomberen i gult kommet tilbage mod storformen usædvanlig hurtigt - ja, nærmest med stormskidt.

Annonce

Og dagen før GOG's manddomsprøve med kvartfinale to i European League mod Wisla Plock fra Polen, tirsdag aften, kommer der en foreløbig kulmination på Lærkes comeback. Landstræner Nikolaj Jacobsen har således efterudtaget Emil Lærke til den kommende landsholdssamling, der inkluderer to EM-kvalifikationskampe mod Schweiz og Finland. Lærke har altså mulighed for at få debut på landsholdet som 21-årig.


Da Nikolaj (Jacobsen, red.) sagde, at han gerne ville se mig i landsholdsregi, tænkte jeg: "Er det her seriøst?"

Emil Buhl Lærke, GOG-back


- Da Nikolaj sagde, at han gerne ville se mig i landsholdsregi, tænkte jeg: "Er det her seriøst?". Jeg følte mit hjerte stoppede nogle sekunder, og bagefter løb jeg bare skrigende rundt i lejligheden. Jeg er så glad og stolt, fortæller Emil Lærke til Sport Fyn fra Polen.

Før det hele afgøres tirsdag aften

Sådan blev resultaterne af kampene i første runde af kvartfinalerne i EHF European League:

GOG (Danmark)-Orlen Wisla Plock (Polen): 30-27.

IFK Kristianstad (Sverige)-SC Magdeburg (Tyskland): 28-34.

Chekhovskie Medvedi (Rusland)-Rhein/Neckar Löwen (Tyskland): 33-32.

Montpellier HB (Frankrig)-Füchse Berlin (Tyskland): 32-29.

De afgørende returopgør spilles alle tirsdag aften - Magdeburg-Kristianstad og Medvedi-Löwen kl. 18.45 og Plock-GOG og Berlin-Montpellier (20.45).

Turneringens Final 4 med de fire vindere af kvartfinalerunden spilles den 22. og 23 maj i SAP Arena i Mannheim - hjemmebane for Rhein-Neckar Löwen. Og det uanset, om Löwen kvalificerer sig til Final 4 eller ej.

I søndagens storsejr over Sønderjyske i ligaslutspillet toppede Emil Lærke præstationsniveauet i denne sæson som topscorer med otte mål, en stor set fejlfri indsats i angreb og forsvar samt med et stærkt samarbejde med Morten Olsen og Mathias Gidsel.

En vild rutsjebanetur

Emil Lærke kalder sæsonen indtil nu for "en vild rutsjebanetur", og han tilføjer:

- Men med dér, hvor jeg er i dag, føler jeg virkelig, at jeg nu høster frugterne af en lang, slidsom genoptræning, hvor jeg har overholdt alt. Der har været en mening med sliddet. Og jeg føler fortsat, at jeg bliver passet godt på. Jeg mangler stadig lidt i springkraft på mit venstre ben, men ellers føler jeg mig tæt på topformen.

Efter GOG's sejr over KIF Kolding i søndags lød det kort og klart fra cheftræner Nicolej Krickau:

- Den store historie er jo, at Emil Lærke præsterer på et uhørt højt niveau i forhold til, hvor lang tid, han har været ude.

GOG-truppen i lufthavnen i den polske hovedstad, Warszawa, mandag ved middagstid. Det er Emil Lærke længst væk - tagende sig til sit mundbind. Foto: Mads Bruus

Lærke og den øvrige GOG-trup samledes i Gudme mandag 06.30 for at indlede rejsen til Polen og tirsdag aftens møde med Wisla Plock. 08.30 nåede bussen lufthavnen i København, og 10.30 var der afgang med rutefly til Warszawa. Allerede først på eftermiddagen kunne truppen slappe af på hotellet i Plock før video og en let træningsseance i arenaen med start 18.30.

- I modsætning til nogle af turene i gruppespillet var den her direkte behagelig, som Emil Lærke konstaterer.

Annonce

Til Polen for at vinde

Venstrebacken er fortrøstningsfuld med hensyn til GOG's muligheder for at gå videre til Final 4 i EHF European League. GOG har en føring på tre mål med fra kampen i Gudme, der endte 30-27. En overgang i anden halvleg førte fynboerne med otte mål.

- Hvis vi havde vundet med seks eller otte mål, så var vi taget til Polen for at forsvare den føring. Nu er vi taget til Polen for at vinde, og det har jeg det fint med, fastslår Emil Lærke, der tilføjer, at sejren på fem mål hos CSKA Moskva i ottendedelsfinalen har givet holdet god tro på, at det også kan præstere godt på udebane i Europa.

Også i Plock.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Beboere på småøerne får en forlomme i vaccinationskøen

Annonce