Annonce
Svendborg

Landsstævne næste år: 42 beachvolley-baner gøres allerede klar

Bag ved Svendborg Idrætscenter, på Johannes Jørgensens vej, er der gjort klar til etablering af 36 bechvolley- og 6 beachhåndboldbaner, der skal bruges under landsstævnet i Svendborg i 2021. Foto: Katrine Becher Damkjær
Beachvolley- og petanquebaner er det eneste store anlægsarbejde, der skal laves inden landsstævnet i Svendborg næste år, og det arbejde er allerede i gang.
Annonce

Svendborg: 5000 ton sand, 36 beachvolley-baner og seks mere til håndbold-beachvolley og omtrent 100 petanquebaner.

Så mange sandede baner skal Svendborg Kommune stille til rådighed, når DGI Landsstævnet kommer til Svendborg i juli 2021. Men arbejdet med de mange beachvolley- og petanquebaner er allerede i gang. Der er blevet gravet ud og gjort klar til, at de mange ton sand til sommeren næste år skal lægges på. Det fortæller Jan Damgaard, der er afdelingsleder for ejendomsservice i Svendborg Kommune og formand for arbejdsgruppen for faciliteter til landsstævnet.

- Det her er det første tydelige bevis på, at vi skal have landsstævne. Alt er ellers hidtil foregået på tegnebrættet, så jeg synes, det er spændende, at det begynder at kunne ses fysisk, siger Jan Damgaard.

Annonce

Overvejede Christiansminde

9000 kvadratmeter har der skullet findes til de mange sandbaner. Den plads har Svendborg Kommune fundet på et åbent stykke mellem Svendborg Idrætscenter og Tankefuld.

- Når man kommer kørende ad Johannes Jørgensens Vej ud mod Ryttervej, så fortsætter man ad det nye stykke af Johannes Jørgensens Vej. Der har man landsstævnets stadion på venstre hånd og på mellemstykket ud mod Tankefuld, kommer så beachvolley-banerne, forklarer Jan Damgaard.

Der er flere grunde til, at kommunen har valgt det sted.

- Vi synes, placeringen er fornuftig, fordi der skal laves en stor campingplads i Tankefuld, hvor mange af landsstævnets gæster skal bo. Når de bevæger sig ind mod pladsen, kommer de som det første forbi det her beachvolleyområde, hvor musikken dunker ud af højtalerne og flagene blafrer, der er gang i den, og hvor folk allerede her bliver suget ind i landsstævnet og stemningen, siger Jan Damgaard.

- Så det er for at lave en sammenhængskraft mellem stævnecentrum og campingarealet, og der lå så et kommunalt areal, der passede til det, tilføjer han og nævner, at stedet også ligger lidt øde i forhold til naboer.

I startfasen havde man dog også et andet sted i tankerne.

- Vi overvejede Christiansminde, men vi vurderede, at der var nogle udfordringer forbundet med det. Bare det at få lastbiler ned gennem de hårnålesving antog vi, ville blive en udfordring. Det, vi har valgt, er nemmere at køre til og infrastrukturen er bedre, forklarer Jan Damgaard.

Annonce

Det eneste store anlægsarbejde

Projektet med en beachvolley-park og petanquebaner er faktisk det eneste store anlægsarbejde, som Svendborg Kommune har foran sig inden Landsstævnet.

- Da Svendborg havde landsstævnet i 1994, skulle man hen og lave en masse anlægsinvesteringer. Man renoverede blandt andet Høje Bøge Stadion, man lavede nye fodboldbaner og ny svømmehal. Denne gang har vi stort set alle faciliteterne, så den her beachvolley-park er stort set det eneste, vi skal hen og have lavet, siger Jan Damgaard.

Lige præcis beachvolley er også en sportsgren, der er vokset siden 1994.

- 36 beachvolleybaner og seks til håndbold-beachvolley er mange. Jeg mener, der i Aalborg (hvor der senest var landsstævne, red.) var omkring 800-1000, der havde meldt sig til beachvolley. Det er en idrætsgren, der er vokset, for i 1994 var det ingenting. Men det er blevet utrolig populært, siger Jan Damgaard.

Annonce

Sandet er det tunge arbejde

At kommunen allerede er gået i gang med arbejdet med beachvolley-parken et år før begivenheden, skyldes det gode vejr og tiden.

- Vi har skulle skrabe af til den store mængde sand, der skal på. Det skal nå at sætte sig, og det var fint at gøre det nu, mens der er en forholdsvis tør periode, siger Jan Damgaard.

- Det er de indledende øvelser, kan man sige. Det helt store arbejde bliver, når vi skal have kørt de store mængder sand på. Og det skal først gøres umiddelbart inden landsstævnet.

Hvad det koster at anlægge banerne, kan hverken han eller projektleder på landsstævnet Mikkel Harritslev svare på.

- Det koster mest at lægge sand på, og vi er lige nu ude at hente tilbud på det. Det er klart, at vi har nogle budgettal om, hvad det cirka kommer til at koste, men det fortæller vi ikke i avisen med fare for, at nogen skulle sætte prisen op efter det, fortæller Mikkel Harritslev.

- Men vi har haft undersøgt, om der var mulighed for at få sand fra sejlrender, da vi har været interesseret i nogle mere bæredygtige løsninger, men det har vist sig ikke at være en mulighed, forklarer projektlederen.

Hvad der skal ske med området, efter det har tjent sit formål som beachvolley-park, har de to ikke hørt noget om endnu, men branding- og kommunikationskonsulent Eva Kristina Mikkelsen har hørt nogle bud.

- Vi ved ikke helt præcist, hvad der skal ske med området, men hvis det viser sig, at vi kan bruge sandet andre steder, kunne det være en mulighed. En anden mulighed er at lade det ligge, så det stille og roligt gror til. Men det er der ikke truffet beslutning om endnu, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce