Annonce
Fyn

Landsholdsdebut har givet OB-målmand mod på mere: Gense digitalt læsermøde med Oliver Christensen

Oliver Christensen var med på webcam, da Fyens Stiftstidende holdt læsermøde onsdag aften.
OB-målmand Oliver Christensen nærmer sig en juleferie, hvor det nok vil gå op for ham, at "det var et ret vildt efterår". Fynboen var nervøs inden debuten på A-landsholdet, men nu er han opsat på at nå endnu længere. Det fortalte han under et digital læsermøde på Fyens.dk onsdag aften.
Annonce

FODBOLD: Oliver Christensen fik under lidt tumultariske omstændigheder sin debut på landsholdet 11. november i venskabskampen mod Sverige. Selvom det var et afbudsramt landshold, var Christensen lidt overrasket over at få chancen.

- Det var en kæmpe stor oplevelse. Det er noget, jeg har drømt om, siden jeg var lille. Det var ikke lige noget, jeg havde regnet med skulle ske i så tidlig en alder. Det kom bag på mig og gjorde måske oplevelsen lidt større. Og et clean sheet det klager man jo aldrig over som målmand, sagde Oliver Christensen.

Han kunne godt mærke, at det ikke var en hvilken som helst kamp, han gik ind til.

- Det var værst i bussen på vej til stadion. Der synes jeg sgu, det føltes lidt underligt. Maven knurrede lidt anderledes, end den plejer. Det var ikke bare sommerfugle. Men ligeså snart jeg kom til stadion og fik klædt om, så gik det væk.

Og selvom coronaen nok hjalp ham et par skridt frem i målmandshierakiet, siger den unge OB-keeper det bare som en del af gamet og tilfældighedernes spil.

- Det er selvfølgelig lidt ambivalent. Nogle gange som målmand, får du nogle chancer, som du ikke havde regnet med. Det er jeg et meget godt eksempel på, sagde Oliver Christensen med reference til sin debut for både OB og for A-landsholdet, hvor det var henholdsvis skader og corona-afbud, der lige pludselig bragte ham på holdkortet.

Annonce

Når det bliver jul skal der reflekteres lidt

For Oliver Christensen er der ikke tid til at læne sig tilbage og være tilfreds med de fine præstationer.

- Det er gået meget stærkt for mig. Jeg tror, jeg har været god til at evaluere på mig selv, og vide, hvad jeg skal arbejde videre med. Selvom jeg er fast mand på U21-landsholdet og for OB, så føler jeg ikke, at jeg har følt den der form for tilfredshed. Heller ikke selvom jeg har fået en A-landsholdskamp.


Hvad vil man helst? Spille professionel fodbold hver weekend eller fuld hver anden fredag mens man går i gymnasiet? Det er lidt en no-brainer fra min side af, sagde Oliver Christensen.

Oliver Christensen


- Det der med at klappe mig selv på skulderen, det gør jeg måske ikke helt så meget. Når sæsonen er i gang, så tænker man egentlig mest bare på den næste kamp. Men når jeg går på ferie, så kan det godt være jeg tænker, at det var er ret vildt efterår, jeg havde alligevel.

- Jeg er også meget hård ved mig selv. Jeg sætter store krav til mig selv. Men man skal også huske at have noget selvtillid, for det er det, der giver de sidste fem-ti procent på banen. Men jeg prøver så vidt muligt at holde benene på jorden og lade hænderne og fødderne tale.

Annonce

Hænderne på bolden, fødderne på jorden

For Oliver Christensen er familien virkelig vigtig. Og det er byen, han voksede op i, også.

- Kerteminde har betydet meget for mig. De fleste af mine venner er derfra og min familie bor i Kerteminde. Det er der, jeg tager hen, når jeg skal slappe af. Det jeg forbinder med at stresse af er, at sætte mig ind i bilen og køre en tur til Kerteminde.

- Kerteminde betyder stadig meget for mig, og det samme gør KB. Det er der, jeg har fået min fodboldopdragelse og haft mange gode holdkammerater og trænere.

I modsætning til mange andre på 21 år, har Oliver Christensen ikke festet løs, fordi han har skullet passe en fodboldkarriere. Men det passer ham i virkeligheden ganske godt:

- Den tid jeg gik i gymnasiet, var jeg til to fester. Det var den første og den sidste. Det er overhovedet ikke noget, jeg fortryder, for jeg sidder her i dag og får en masse andre oplevelser. Hvad vil man helst? Spille professionel fodbold hver weekend eller fuld hver anden fredag mens man går i gymnasiet? Det er lidt en no-brainer fra min side af, sagde Oliver Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Fordrukken kvinde sov på perron

Annonce