Annonce
Sport

Der er lagt op til gyser i sidste runde i ligaen - Odense Håndbold har dog alle kort på de orange hænder

Odense Håndbold er nu i grundspillet klar til at høste den førsteplads, som holdet længe har kæmpet for. Her er det evigt dynamiske Mie Højlund, som bryder igennem Vendsyssels forsvar tidligere på sæsonen. Foto Birgitte Carol Heiberg
Der er lagt op til en ægte gyser om førstepladsen i grundspillet, når Odense Håndbold på onsdag får besøg af Viborg i sidste runde af grundspillet. Team Esbjerg fastholdt chancen med sejr i Viborg.

HÅNDBOLD: Som stort set altid kunne man notere, at Odense Håndbold i første halvdel af en kamp mod et klart lavere placeret hold - som her Vendsyssel - havde visse problemer med at tage den afstand, som topplaceringen normalt berettiger til.

Det har været et mantra for Odense Håndbold i denne sæson, og det kan der være mange klassiske psykologiske baggrunde for.

Men til syvende og som bekendt allersidst handler alt om at vinde kampen. Ikke just en ny erkendelse udi sportens evigt overraskende verden.

Bundholdet Vendsyssel var kun bagud 12-13 ved pausen i en kamp, hvor Odense Håndbold i den næstsidste kamp i grundspillet skulle fastholde den gunstige udgangsposition.

Annonce

Overstået barsel

Det blev meldt på nationens evigt viltre håndbold-tv-station, at Line Jørgensen efter overstået barsel kan være på vej tilbage til spilletid om en uges tid - plus det løse for Team Esbjerg.

Viborg fik reduceret til 12-14 hjemme mod Team Esbjerg, mens Odense Håndbold var på vej til at bakse pligtsejren i Vendsyssel hjem.

Det blev pludselig et voldsomt tema i Viborg-Esbjerg-kampen, at hjemmeholdets profil Kristina Jørgensen måtte forlade banen med tilsyneladende genopståede symptomer på en knæskade, og det vil selvsagt være skidt for Viborg at miste så skarp en spiller i slutfasen af sæsonen. Men man kunne dog se Viborg-profiler holde klar på motionscyklen  - eller "ciklen", som salig Gunnar "Nu" Hansen ville sige det i pausen i den direkte søndags-transmission fra Ordrup Cyklebane - i fordums årtier.

Annonce

Jørgensen tilbage

Og minsandten- Kristina Jørgensen kom på banen fra starten af 2. halvleg.

Odense Håndbold endte med kampstart klokken 19.00 med at vinde 33-25 oppe i Vendsyssel, og derefter kunne de orangeblusede bare vente på resultatet fra Viborg-Esbjerg.

De sidste tre Odense-mål blev scoret af Katja Johansen, Sara Hald og Anne Cecilie De La Cour, og dermed gik gæsterne bevist værdien af en markant bredde på en aften, hvor normale profiler som Freja Cohrt og Mie Højlund ikke blev noteret på scoringstavlen, medmindre der var slør i lyskeglen fra den nordlige kvarte halvkugle.

Odense Håndbolds landsholdsmålmand Althea Reinhardt blev ikke noteret i kamprapporten, og i stedet fik det netop hentede alternativ til Tess Wester - Iben Hesseldahl - sat ind med passende intervaller som pendant til Tess Wester.

Annonce

Ren wild-west

I Viborg endte det hele i en klassisk wild-west-afslutning, hvor Team Esbjerg-træner Jesper Jensen med et lille minut tilbage tog timeout.

Men Team Esbjerg fik ikke scoret, og i stedet fik Viborg reduceret på straffekast tre sekunder før tid, så Team Esbjerg "kun" vandt med ét mål efter en vild og hæsblæsende afslutning.

Det er en kendsgerning, at Team Esbjerg kan nå at slutte på førstepladsen, hvis holdet slår Randers - og Odense Håndbold samtidig taber til Viborg i sidste runde.

Kort sagt - alt kan stadig ske.

Men Odense Håndbold kan bare køre grundspillet hjem fra spids - på onsdag mod Viborg i Sydbank Arena.

Hvis Odense taber, og Esbjerg samtidig vinder over Randers, slutter vestjyderne øverst. Nummer ét og to får to points med over til slutspillet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce