Annonce
Svendborg

Lørdagens coronatal: Fortsat fald i Svendborg og en lille stigning på Langeland

Lørdagens sydfynske coronatal falder i Svendborg, men stiger på Langeland og i Faaborg-Midtfyn Kommune. Foto: Johan Gadegaard/Ritzau Scanpix

Sydfyn: Smittetallet i Svendborg Kommune falder fortsat. Det samme gør sig ikke gældende på Langeland, hvor tallet stiger og på Ærø er der stilstand i tallene.

Svendborg Kommune har lørdag 58 bekræftede smittetilfælde. Sammenlignet med fredag er det et fald på fem. Incidenstallet - antallet af smittede for hver 100.000 indbyggere - falder ligeså og ender på 99,7.

Der er altså et stykke til at komme under de 20 smittetilfælde og forsvinde fra regeringens bekymringsliste. Svendborg indtager derfor en plads som den fynske kommune med næst flest antal smittede, kun overgået af Odense.

Annonce

I Faaborg-Midtfyn Kommune stiger antallet af smittede til 17. Incidenstallet følger naturligvis med og er nu på 33.

På Langeland er der registreret fire smittede. Det er en stigning på et enkelt tilfælde mere, end det fredagens tal viste. Incidenstallet for Langeland er lørdag landet på 32,1 og som sådan gør Langeland Svendborg selskab på listen over kommuner, der skal holdes særligt øje med.

Ærø forholder sig i ro og har, ligesom fredag, en enkelt smittet. Ærøs incidenstal er på 16,8 og derfor den eneste af de fynske kommuner som ikke er at finde på bekymringslisten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Fyns Amts Avis mener: Hjertelig tak for hjælpen til Christian Eriksens læger – og til hjerteløberen tirsdag i Svendborg. Og forhåbentlig også til flere af os andre

Annonce