Annonce
Læserbrev

Læserdebat: Pengene skal bruges på velfærd

Byrådsmedlem i Svendborg Byråd Jesper Kiel (EL) kommenterer i et læserbrev den 13. maj, at jeg jubler over den nye udligningsreform – der sender mange millioner til de sydfynske kommuner.

Selv mener jeg ikke, at der er noget mærkeligt ved, at jeg glæder mig over, at et bredt flertal i Folketinget, har landet en aftale, som sikrer et nyt udligningssystem. Et system, der har været længe ventet og er langt mere retfærdigt – fordi det fordeler pengene til velfærd langt mere rimeligt mellem kommunerne.

Så ja. Jeg glæder mig i den grad over den nye udligningsreform. Og jeg glæder mig i særdeleshed over det nye system, fordi, som Jesper ganske rigtigt beskriver i sit læserbrev, så er det en rigtig god aftale for hele det sydfynske område, der sammenlagt står til at modtage knap 195 millioner kroner i udligning.

Hvis det ikke er en god aftale for vores ellers trængte kommuner, så ved jeg ikke, hvad det er?

Jesper spørger også i sit læserbrev ind til, hvor mange af de 195 millioner der kan bruges til velfærd. Som garvet medlem af byrådet og Kommunernes Landsforenings bestyrelse, så ved Jesper godt, at udligningsaftalen er finansiering af velfærd, mens rammen, altså hvor mange penge kommunerne kan bruge, aftales mellem Regeringen og Kommunernes Landsforening i de forhandlinger, der begynder om et par uger.

Derfor ved Jesper også godt at Regeringen og Kommunernes Landsforening sidste år lavede en aftale, der sammen med finansloven, sikrede et historisk løft af velfærden – en aftalen som blandt andre Enhedslisten var med til – og tak for det. Jeg kan dog garantere Jesper, at når regeringen går til forhandlingerne inden længe, så er det med den samme iver og ambition, som sidste år sikrede os et historisk løft af velfærden. Vi vil sikre, at alle får mulighed for at få en ordentlig velfærd – også udenfor de store byer.

Hvordan pengene så konkret skal bruges, i for eksempel Svendborg kommune – ja, det er op til Svendborg Byråd. Og her sidder Jesper jo. Og selvom Jesper ikke har for vane at være med i budgetaftalerne i Svendborg kommune, så vil jeg da opfordre ham til at overveje det en ekstra gang i år.

Måske var Jespers indlæg bare et udtryk for politisk drilleri? Måske ikke. Men uanset hvad vil jeg da benytte lejligheden til at takke Enhedslisten for et indtil videre godt samarbejde. Og så skammer jeg mig ikke over at have fået mulighed for endnu engang at glæde mig over en historisk god udligningsaftale for det sydfynske, som jeg er stolt af at have været en del af.

Arkivfoto: Finn Eriksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Annonce