Annonce
Ærø

Læserbrev til borgmesteren: Hvorfor er der ikke reserverede færgepladser til patienttransport?

Jens Weiss. Foto: Rikke Brunsgaard Andersen
Annonce

Læserbrev: Kære borgmester.

Da du i fredags blev ringet op vedrørende en siddende patienttransport fra hjemmet til OUH via Svendborg, sad jeg ved siden af damen, da jeg havde henvist hende til din telefon. Jeg forstod hendes budskab, derfor denne skrivelse.

Hun forsøgte at forklare dig omstændighederne og det forvirrende i den modtagelse, hun fik på både kørselskontoret og færgekontoret.

Damen, vi kan jo kalde hende Kirsten, er 82 år gammel og hjerteopereret et par gange. Hun har ingen elektronik ud over en gammel telefon. Hun bliver ganske rigtigt henvist til selv at sørge for en del af den siddende transport.

Hun bliver bestemt afvist på begge kontorer, ligesom andre før hende er blevet, da man her ikke kan eller vil hjælpe hende.

Resultatet, som hun prøvede at forklare dig, er så, at hun kan reservere mod forudbetaling, men at hun ikke kan få sin billet uden at skulle afhente den på færgekontoret i Ærøskøbing og det kun til den ene vej, da hun ikke ved, hvornår og med hvilken færge hun skal retur fra OUH.


Hun har før prøvet at blive afvist ved færgen, så Kirsten er nu nervøs for, hvordan hun skal kunne klare hjemtransporten i hele to dage. Det er ikke en god situation at være i.

Jens Weiss, medlem af kommunalbestyrelsen


Yderste konsekvens er, at hun kan forudbetale over telefonen og skal tage bussen dagen før, for at afhente billetten. Bor hun i Ommel er det afgang cirka klokken 13.00 for at nå en bus fra Marstal klokken 14.00. Hente billet og tage bussen tilbage 15.30 til Marstal for at være i Ommel cirka 16.30.

Hun har nu en reservation og betalt billet til afrejsen dagen efter. Den er i øvrigt gratis, for kørselskontoret betaler.

Hun har før prøvet at blive afvist ved færgen, så Kirsten er nu nervøs for, hvordan hun skal kunne klare hjemtransporten i hele to dage. Det er ikke en god situation at være i.

Hvorfor får man ikke, som jeg tidligere har forslået, 6-8 pladser pr. afgang, som er reserveret til denne form for transport, så kørselskontoret, på linje med eksempelvis HF-VUC, får en kode de kan reservere en (retur) afgang til den pågældende patient på de dage, de skal rejse. Regningen bliver sendt direkte til bestilleren, og kontoret medsender reservationsnummeret med indkaldelsen.

Det kan sgu’ da ikke være den store videnskab, men måske bare et spørgsmål om vilje og procedure.

Jeg håber nu at forklaringen og problemstillingen er fremført, så alle kan forstå det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Hjemmebagt fynsk brunsviger-blues

Annonce