Annonce
Debat

Læserbrev: - Styrk bopælspligten på Ærø

Lars Rimfalk Jensen er formand for Radikale Venstre på Ærø. Arkivfoto

Læserbrev: Radikale Venstre på Ærø vil styrke bopælspligten, således at vi kan bevare vores mange bymiljøer på øen. Vi ønsker byer, der er aktive hele året rundt.

Vi er glade for vores turister, men hvis vi skal bevare en levende ø, skal der være lys i vinduerne i vintermånederne.

Radikale Venstre kan godt forstå, at flere danskere har fået øjnene op for de fantastiske forhold vi har på Ærø, men vi ønsker at bevare vores huse til helårsbeboelse. Derfor vil vi til dels foreslå, at der ændres ved krav om bopælspligt, dels foreslå, at øen søger om flere områder udlagt til sommerhuse.

Annonce

Konkret vil vi foreslå, at det allerede udpegede område ved Søby udvides samt pege på to nye områder - et tæt ved campingpladsen i Ærøskøbing og et andet mellem Ommel og Marstal. Vi tror, der er behov for omkring 35-40 sommerhusgrunde.

Vi har behov for såvel ejer- som lejeboliger til dem, der ønsker en fremtid som fastboende på Ærø. Radikale Venstre har dog ikke planer om at ændre på status for nuværende fritidshuse, men ser gerne at kommunalbestyrelsen hurtigt vedtager stop for tilladelse til flere fritidshuse etableret i nuværende helårsboliger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Møder massiv kritik: Ingen vil have jobbet - nu søger kommune politibetjente til at passe voldsom og autistisk borger

Annonce