Annonce
Debat

Læserbrev: Større færger

Er det virkeligt ønskværdigt med større færger, spørger John Moloney i dette læserbrev og argumenterer for andre løsninger. Foto: Michael Printzlau

Læserbrev:  Det er endnu ikke lykkes mig at finde en ordentlig analyse eller statistik, der viser, at vi har brug for større færger. Grønnere behøver ikke nødvendigvis at betyde større. Så vidt jeg kan se, er der 10 måneder om året, hvor vi ikke har brug for større færger - og i de to resterende måneder ønsker vi dem ikke rigtig.

Alle, der gennemlevede turistinvasionen af ​​Ærøskøbing i juli 2020, vil uvægerligt frygte tanken om dobbelt så mange biler og dobbelt så mange besøgende i fremtiden. Vi har simpelthen ikke infrastrukturen – og har vi vitterlig lyst til eller brug for dobbelt så mange besøgende i juli måned?

Kommunalbestyrelsen lader til at have tilgået spørgsmålet om kæmpefærger omvendt: De lagde ud med at få øje på pengene og arbejdede derefter baglæns for at finde på en grund til at få dem hjem - uden nogensinde at stoppe op og overveje implikationerne. Her tænker jeg især på de politiske partier, der kom med slogans om ”Fossilfrit Ærø” og ”Et grønnere Ærø” – ønsker de samtidig dobbelt så mange biler på øen om sommeren? Hvordan hænger det sammen?

Lad os dog finde en anden vej frem.

Annonce

I stedet for større færger, hvad med blot at styre og kontrollere trafikken mere effektivt på dem, vi har (eller på en grøn version af de samme færger)? Der er mange glimrende måder at gøre det på:

1. En klog og smidig prissætning - sæt priserne op i travle perioder og ned, når er er mere stille – det gør flyselskaberne. Det virker.

2. Gør det lettere for de besøgende at efterlade deres biler. Det betyder:

a. Flere parkeringer i Svendborg på ”park and ride”-basis.

b. En service med trækvogne til bagage ved færgerne (eller ved P-pladserne) til folk, der efterlader deres biler. Her tænkes på de smarte i stål, som T&E allerede har investeret i. De er alletiders.

c. Man kunne indføre et lille elektrisk “Dotto tog” i Ærøskøbing; en let shuttle-løsning, der kan holde ved færgen og transportere passagererne til deres respektive overnatningssteder. Det fungerer i mange italienske byer. Helt seriøst.

3. Pladser, der er øremærket til lokale ærøboer på hver sejlads – andre danske øer gør det - hvorfor kan vi ikke?

4. Spred turisterne mere rundt på øen. Gudskelov for Ærøxpressen og Søbyfærgerne. Hvis vi virkelig har brug for mere kapacitet (og jeg er skeptisk), så bør vi se innovativt på, hvordan vi øger kapaciteten på de andre ruter og ikke kun stirre os blinde på Ærøskøbing-ruten.

Der er behov for en debat om "vækst" på Ærø. Lad os kigge seriøst på, hvad der betyder noget for tilflytningen og på, hvad et rimeligt niveau af turisme er. Men lad os i første omgang forholde os rationelt til de nye færger.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Unge begår forbrydelser for at gå viralt: Video kan være det egentlige motiv bag betonklodssag

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg For abonnenter

Se video: For Laura er drømmescenariet en vuggestue i Vester Skerninge

Ærø For abonnenter

36 nye boliger skudt til hjørne på grund af 'væsentlig retlig mangel': - Vi har ikke været opmærksomme nok

Debat

Læserbrev: Vækst, vækst og vækst gentages unuanceret og lettere overbærende i al færgedebat

Debat For abonnenter

Færgedebat fuld af ubekendte

Sygehuse indhenter tidligst pukkel om et år: - Vi står i en meget alvorlig situation

Navne For abonnenter

Pigen fra Nordjylland blev en lykkelig lyriker på Sydfyn

Danmark

Alene i julen? Sådan passer du på humøret juleaften

Debat

Læserbrev: Gul mig her og grøn mig der

Svendborg

Varsel om forhøjet vandstand: Svendborg Havn er forberedt

Ordning med lønkompensation bliver forlænget i to uger

faa.dk

Podcast: Derfor står Langeland over for kæmpebesparelser

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nødråb fra Lyø: Hvem vil komme over og vaccinere de sidste?

Faaborg-Midtfyn

Betonklodssag griber om sig: Endnu en mindreårig er sigtet - og flere hændelser er dukket op

Annonce