Annonce
Ærø

Læserbrev: Solceller på Ærø er en god ide, men ikke for enhver pris

Når der skal tages beslutninger om solceller på Ærø, bør hensynet til miljøet, hensynet til borgerne og spørgsmålet om grøn udvikling vægte højest, mener Morten Riis Kruse Suszkiewicz. Foto: Mette Mørk

Læserbrev: Det er en fucking ommer!

Det er sandt, at solceller på Ærø er en god ide, men ikke for enhver pris. Der er flere sider af denne sag: Der er hensynet til miljøet, hensynet til borgerne og spørgsmålet om grøn udvikling. Hensynet til et eventuelt firma må ikke veje tungere end disse.

Hvis kommunalbestyrelsen vælger at sige ja til lokalplanen om Thorup, vælger kommunalbestyrelsen samtidigt at skide borgerne et langt stykke.

Annonce

Og det er altafgørende at finde det bedste kompromis. Thorup er ikke det bedste kompromis.

Hvis kommunalbestyrelsen vælger at sige ja til lokalplanen om Thorup, vælger kommunalbestyrelsen samtidigt at skide borgerne et langt stykke. Siden solcelleparken blev nævnt første gang, er der kommet mange alternativer på banen.

Det mest tragikomiske i det er, at stort set alle disse alternativer er kommet fra private borgere. Alternativer, der burde være fundet og præsenteret af medlemmer af kommunalbestyrelsen.


Argumentet med at vi ikke når at blive co2-neutrale i 2025 og fossilfri i 2030, hvis vi ikke siger ja til Better Energys planer i Thorup, er decideret usandt.


Men kommunalbestyrelsen har tilsyneladende blot lænet sig tilbage og affundet sig med at lade Better Energy afgøre, hvad der bedst for Ærø og Ærøs borgere. Det er simpelthen for uambitiøst.

Argumentet med at vi ikke når at blive co2-neutrale i 2025 og fossilfri i 2030, hvis vi ikke siger ja til Better Energys planer i Thorup, er decideret usandt. Det vidner derimod om, at man fra kommunalbestyrelsens side ikke gider at forsøge at lytte til øens borgere, ikke gider at finde alternativer og bare tager den letteste løsning.

Det startede godt ud med stiftelsen af en forening, som skulle varetage borgernes interesser. Dette blev dog saboteret af urimelige krav fra foreningens samarbejdspartner, hvorefter Better Energy valgte at gå hen over hovedet på foreningen, og dermed øens borgere, og gå direkte til kommunalbestyrelsen.

Fra det kan vi så konstatere, at Better Energys interesse i forening udelukkende var for syns skyld uden nogen egentlig interesse i lokaldemokrati.

Og lad nu være med at begrunde valget af Thorup med beskyttelse af grundvandet. Der er ingen garanti for, at en solcellepark beskytter grundvandet.

Kun et sprøjteforbud i området kan beskytte grundvandet, men vi behøver ikke en solcellepark for at lave et sprøjteforbud. Med den Ærøske undergrund er det i øvrigt også lidt ligegyldigt at lave så små områder med sprøjteforbud, da indvindingsområderne er væsentligt større end de planlagte områder.

Så kære kommunalbestyrelse: Det er en fucking ommer! Tag jer nu sammen. Vis lidt mod og at I har lidt omløb. Gør jeres arbejde og kom med nogle fornuftige alternativer.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Forening for forældre med anbragte børn kalder sagen om lille Marco "grotesk": - Forældrene blev lovet mere samvær allerede i maj

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

En læser får svar: - Skal jeg virkelig køre slalom mellem hestepærer?

Svendborg For abonnenter

Svendborg Efterskole huser veteranbørn: Sommerlejren giver dem ro i hverdagen

Fyn

Mere vand på vej: DMI varsler risiko for skybrud og torden

Debat

Kronik: Visioner for en sammenhængende kommune

Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Det har længe været passé med kæft-trit-og-retning

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Ærø

Sommerquiz #5: Hvad ser vi på?

Svendborg

Svendborgenserne sorterer skrald som aldrig før efter ny lov, men en ting halter:- Mange er bange for at gøre noget forkert

Sport

Mens du sov: Badminton-Axelsen videre, svømme-Blume videre og løber-Sara videre

Søsiden

Se billeder fra præmie-show: Øhavs-skonnerter toppede i Fyn Rundt

Svendborg For abonnenter

Tak, men nej tak: To røde partier har afvist valgforbund med Enhedslisten

Langeland

Carsten Holm er kåret som ugens nummer 1 VIP: - Det er sjovt, når sådanne to verdener mødes

Annonce