Annonce
Ærø

Læserbrev: Skal vi grine eller græde?

 Skitsen for en ny Netto på havnen i Marstal ser således ud. Illustration: Amstrup og Baggesen
Annonce

Læserbrev: Det er nærmest tragikomisk at følge den politiske debat på Ærø.

Det kan være underholdende, når vi gang på gang er vidner til den fumlen og famlen, der finder sted, når forholdet mellem de folkevalgte og den administrative ledelse ikke er tilpas afstemt. Når beslutningsgrundlagene ikke har været i orden, og de lokale politikere derfor bliver stillet til offentligt skue med bukserne nede.


Men på Ærø er der helt usædvanligt meget godt stof at hente i kommunalbestyrelsen til muntre indslag i lokale revyer.

Signe Agerholm


Det er ellers efterhånden et sjældent syn i de danske kommuner, der for længst har forstået værdien af en stærk, markant og visionær politisk ledelse. Men på Ærø er der helt usædvanligt meget godt stof at hente i kommunalbestyrelsen til muntre indslag i lokale revyer.

Senest er det borgmesteren og hans partifælle, der er kommet ind på scenen med et forsvar af Socialdemokratiets beslutning om at ville arbejde videre med en dagligvarebutik på havnen i Marstal.

Skal vi grine eller græde, når de herrer hiver to eksempler frem, der er helt ude af proportioner i forhold til sådan en beslutning? En tidsbegrænset dispensation fra en lokalplan og en kvist på en privat ejendom.

Hvis ikke sagen var af så alvorlig karakter, kunne vi såmænd bare have slået os på lårene af grin igen. Men borgerne på Ærø bør naturligvis inddrages, inden der træffes store, indgribende og varige beslutninger, som vil påvirke et helt havneområde.

Det havde nok været klogere af borgmesteren og hans partifælle at holde lidt lav profil – nu fik de i stedet for udstillet en eklatant mangel på politisk dømmekraft.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Corona-eksperten: Sådan kan vaccinen komme til at ændre din hverdag

Annonce