Annonce
Ærø

Læserbrev: Respekt for demokratiet!

Inga Blom Thomas sammen med partifælle Carl Jørgen Heide. Arkivfoto
Annonce

På kommunalbestyrelsesmødet onsdag aften kom det frem, at borgmesteren havde sat demokratiet ud af kraft ved fuldt bevidst at handle imod en flertalsbeslutning, som han ikke selv var enig i.

Under behandling af punktet ”Fremtid billettering på Ærøfærgerne” kom det i en bisætning fra borgmesteren frem, at der var handlet i strid med en tidligere kommunalbestyrelsesbeslutning om ikke at investere i billetautomater.

Vi blev til min store forundring bekendt med, at borgmesteren vidste, at der allerede var indkøbt billetautomater, hvilket er en åbenlys tilsidesættelse af en flertalsbeslutning.


Aftenens oplevelse er en kraftig påmindelse om, at vi ikke kan tage demokratiet for givet

Inga Blom Thomas, Ærø Plus


Det blev klart på kommunalbestyrelsesmødet, at punktet således også var endnu et forsøg på, nu i det skjulte, at få borgmesterens egen indstilling om billetautomater igennem imod et flertal. Det var en rystende oplevelse at være vidende til en så udemokratisk handling, og den blev ikke mindre beskæmmende af borgmesterens partifælles forsøg på at gradbøje demokratiet.

Aftenens oplevelse er en kraftig påmindelse om, at vi ikke kan tage demokratiet for givet, men at der til stadighed er brug for, at vi kæmper for åbenhed, gennemsigtighed og ordentlighed, så vi fortsat kan have et stærkt og handlekraftigt demokrati, der er tro mod de beslutninger, der bliver truffet, samtidig med at respekten for et mindretal kan bevares gennem ordentlighed fra både flertallet og mindretallet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Politi om sprængstoffets oprindelse: - Vi har nogle gisninger, men dem holder vi for os selv

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Svendborg

Sprængstofekspert: PETN detonerer ikke af sig selv

Annonce