Annonce
Ærø

Læserbrev: Opråb fra Lebymark!

Arkivfoto: Lene Sørensen
Annonce

Læserbrev: Det har over de sidste år – specielt siden den meget tørre sommer 2018 – stået klart for os 13 lodsejere på Lebymark og Vitsø nr. 25, at vores drikkevandssituation ikke er holdbar i længden. Vi har nemlig den tvivlsomme ære at være det sidste område under Søby Vandværk, der endnu ikke er blevet tilsluttet offentligt vand.

Siden januar 2020 har vi været i en intens dialog med Søby Vandværk, som fuldt ud forstår vores vandproblemer, men har udmeldt, at man på grund af økonomien ”tidligst i 2022” kan se, at tilslutningsprojektet kan påbegyndes. Vi er ikke glade for ordet ”tidligst”, da tidshorisonten måske så risikerer at blive 2023, 2024 eller 2025 – hvem ved?


Derfor denne appel til kommunalbestyrelsen: Hjælp os!

Ole og Annette Finnerup


Men kommunen har som noget helt nyt nu lovbaseret mulighed for at yde tilskud direkte til vandværket, og ikke kun give kommunal garanti ved låneoptagning.

Derfor denne appel til kommunalbestyrelsen: Hjælp os! Her på Vestærø har vi voldsomt brug for at få vores brøndvand erstattet med offentligt vand, og hellere i dag end i morgen! Flere af os har gennem år problemer med kvantiteten eller kvaliteten – eller begge dele, og vi indser, at vilkåret for at kunne sælge vores ejendomme bliver vanskeligere og vanskeligere, når potentielle købere bliver klar over, at vi er afhængige af den usikre forsyning fra egne brønde.

Her en situationsrapport fra Lebymarksvej nr. 9: Efter i 20 år aldrig at have haft mangel på vand, måtte vi i sommeren 2018 sende vores børn og børnebørn i bad på Søby Havn, bede dem så vidt muligt om at benytte offentlige toiletter og ellers spare på vandet herhjemme. I september 2019 er der problemer igen med snavset og lugtende vand med følgende tømning og kloring af brønden og efterfølgende drikkevandstest. Og så lige nu: Ekstremt lav vandstand, igen snavset og ildelugtende vand. Hvad gør man? Henter dagligt drikkevand og får vasket tøj hos velmenende familie og venner, bruger den smule regnvand, vi stadig har, til toilettet, tager igen bad på Søby Havn og håber på, at et rigtigt skybrud vil komme snart og trykke ned på grundvandet, så det igen vil pible ned i brønden i acceptable mængder.

Man bliver ganske hudløs af at leve i denne mangelsituation, og vi vil derfor på hele områdets vegne bede Ærø Kommunalbestyrelse gå helhjertet ind og fremskynde projekt vandværksvand i vores område mest muligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Se listen - her skal du huske at bære mundbind

Annonce