Annonce
Ærø

Læserbrev om færgebillettering: Tillid, troværdighed og samarbejde

Jens Weiss. Foto: Rikke Brunsgaard Andersen
Annonce

Det er altid nødvendigt med tillid, troværdighed og samarbejde i politik, hr. borgmester Ole Wej Petersen. Men for at kunne gennemskue, hvad der bliver fremlagt til os politikere, bør sagsfremstillingen stå mål med meningen og formålet med sagen.

At alle i Økonomiudvalget forstod, hvad det drejede sig om på jeres møde, når vi taler om billetmaskiner, fortæller mig, at det som administrationen beskrev i deres oplæg, ikke står mål med det, som udvalget fik forklaret, det du forklarede i salen, og det vi kunne læse i avisen.

At du som vores borgmester ikke formåede at lave en ”god forklaring”, som vi andre kunne forstå og acceptere, udløste blot, at et medlem af økonomiudvalget (Mads Boeberg) vågnede op og heller ikke kunne genkende noget af det, som administrationen havde lavet som sagsfremstilling i forhold til vores tidligere beslutninger i salen - ”Ingen billetautomater i land”.


Sandhedsværdien i hele sagen kan vist ligge på et meget lille sted, og skaber ikke tillid, troværdighed eller vilje til samarbejde


Den forklaring, som så fremstod i morgendagens avis, gav en helt anden forklaring, som kun kunne bidrage til en total forvirring hos alle læsere og os som kommunalpolitikere.

Sandhedsværdien i hele sagen kan vist ligge på et meget lille sted og skaber ikke tillid, troværdighed eller vilje til samarbejde. Viljen til at respektere din forklaring i avisen har jeg ikke, fordi jeg synes, at sandheden forsvandt som dug for solen og kun skabte mere forvirring i mit demokratiske verdensbillede. Forvirring på et højere plan.

At redaktionschefen i Fyns Amts Avis så efterfølgende forsøger at nedgøre flertallet i kommunalbestyrelsen, der tidligere forkastede forslaget om anskaffelse af billetautomater ved at kalde det ”indblanding” i den daglige ledelses beføjelser, må siges at være forfejlet kritik, da vi blot lever op til vores ansvar som valgte politikere i Ærø Kommunalbestyrelse, da der er visse kompetencer, der ikke er uddelegeret til trafikdirektøren.

Jeg vil gå så langt som at give redaktionschefen ret i, at der burde være en bestyrelse i det Ærøske færgerederi, som jeg også tidligere har foreslået. Så kunne vi nøjes med en overfartsleder, fire chefkaptajner, kommunaldirektøren og to medarbejderrepræsentanter og borgmesteren for bordenden i den bestyrelse.

Jeg tænker, at det ville give mere troværdighed, tillid og bedre samarbejdsbetingelser i kommunalbestyrelsen, og til færgerederiets ledelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Politi om sprængstoffets oprindelse: - Vi har nogle gisninger, men dem holder vi for os selv

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Svendborg

Sprængstofekspert: PETN detonerer ikke af sig selv

Annonce