Annonce
Ærø

Læserbrev: Netto vil til Marstal

Ejgil Clausen ejer Øboens Olieprodukter og den grund på havnen i Marstal, som Netto ønsker at købe sig ind på. Arkivfoto
Annonce

Læserbrev: Den 15. august blev jeg kontaktet af et ingeniørfirma, der på vegne af en ukendt kunde gerne ville høre, om jeg ville sælge området. Et salg havde jeg ikke lige overvejet, men alligevel anmodede de om at få et sæt tegninger over området. Jeg var overbevist om, at når de fik set nærmere på tegningerne, ville de trække sig fra planen.

Efter moden overvejelse besluttede jeg at komme af med området. Derfor kontaktede jeg en betroet medarbejder ved HCC i begyndelsen af september. Monica ringede først i slutningen af oktober, dagen før mit andet møde med ingeniørfirmaet.


At de havde kig på netop denne havnegrund skyldes Ærøexpressen.

Ejgil Clausen


Mødet med ingeniørfirmaet var yderst positivt. De fortalte, at ejeren havde været på udkig efter et egnet sted igennem et år. At de havde kig på netop denne havnegrund, skyldes Ærøexpressen. De mente, at en forretning kunne give et boost både til Ærøexpressen og havnen som helhed.

De havde det udkast med som senere er offentliggjort, men påpegede at det kunne ændres således at det faldt mere ind i havnemiljøet.

Jeg blev pålagt ikke at udtale mig om planen, før det havde været oppe i kommunalbestyrelsen. Dette var rimeligt let, idet jeg på det tidspunkt vidste, det var Netto og alle spurgte, om jeg havde solgt eller påtænkte et salg til Rema1000. Dette afkræftede jeg hver gang.

Et firma, der har kapital til at rense en gammel oliegrund op, som har ligget i 100 år med et hav af nedgravede tanke fra 21000 til 100000 liter, må virkelig have interesse i at lægge deres forretning på havnen.

Omsætningen i mit lille firma er faldet, da mange huse søger væk fra oliefyr, samtidig ligger den tilstødende tankstation dårligt. Igennem en årrække har havnen ligget øde hen og det har bevirket en kraftig nedgang i salget.

Efter Ærøexpressen er startet igen, er salget steget en smule, men ikke så tankstationen kan forrente sig. Derfor kan jeg i dag undvære olielagret, uden det går ud over min service til kunderne.

Jeg er ikke ude på at ødelægge salget for Betina, Superbrugsen eller Roy, men Netto kommer under alle omstændigheder til Marstal, det er kun et spørgsmål om beliggenhed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Det er folks egen sag: Læsere kritiske over for vaccinationstvang

Annonce