Annonce
Debat

Læserbrev: Netto har ikke overtaget hele Marstal by

- Hvis kravet er, at det kun er på havnen, man vil bygge, er vi jo “til salg” for hvem som helst - bare det er stort, skriver Peter Lund. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær.

Læserbrev: Det kunne se ud, som om Netto fastelavns mandag overtog det meste af byen: Men det er ikke rigtigt - det er bare det meste af byrådet, som Netto har overtaget!

En stor butikskæde vil til Marstal - og så er alt til salg - tilsyneladende. Det er forargeligt, at bare man er stor nok, kan man komme igennem med alt hos ærøske politikere. Jamen vi går vel alle sammen ind for fri konkurrence; sagde en politiker til mig. Ja, det gør vi principielt, så Netto er velkommen i Marstal. Men hvis kravet er, at det kun er på havnen, man vil bygge, er vi jo “til salg” for hvem som helst - bare det er stort. Hvor er det meget lidt visionært og også ødelæggende for en af de attraktioner, vi har i Marstal. Netop vores autentiske havnemiljø.

Nu ændrer man på den mangeårige havnepolitik, vi har og har forsøgt at bevare og udvikle i skiftende tider for havnen. Jeg ved ikke, om det også handler om dårlig smag hos politikerne, for se bare på skrækscenariet i for eksempel Rudkøbing Havn eller Nyborg Havn, hvor disse byers visionsløse politikere har ødelagt gamle autentiske havnemiljøer.


Det er forargeligt, at bare man er stor nok, kan man komme igennem med alt hos ærøske politikere.

Peter Lund


Der skal jo ske noget på havnen - og det var vel også i gang. Jeg ved, at Monica Fabricius godt kunne bruge området, som politikerne nu vil give Netto. En måned inden Nettos planer blev offentliggjort blev hendes projekt fremlagt for kommunen, men: “Uha - uha - det bliver op ad bakke - det kommer til at tage uendelig lang tid med sådan et projekt” - det var kommunens holdning! Man kunne foranlediges til at tro, at “invitationen” til Netto var fremsat inden omtalte møde?

Det havde været meget naturligt og oprigtigt at fastholde havnens særegne miljø, pænt og ikke pænt, men fortsat en rigtig havn, og så lade Netto bygge oppe ved industriområdet, der på alle måder ville være logistikmæssigt fornuftigt. Og hvis Netto ikke vil det: Så er det jo bare ærgerligt for dem, længere er den vel ikke!

NB: Jeg har hørt politikere udtale, at Netto kun vil bygge på havnen få at få adgang til de særlige gunstige lukkelovsregler for havne. Bare for god ordens skyld: Disse særlige regler er ophørt ved den senest gældende lukkelov!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce