Annonce
Debat

Læserbrev: Lad os finde en løsning sammen

Mark Ambech. Privatfoto.

Læserbrev: Vi får igen og igen tudet ørerne fulde af, hvordan kommunalbestyrelsen og embedsværket efter sigende bevidst modarbejder borgerne i Marstal.

Det må imidlertid grunde i misforståelser, misinformation eller måske bare den gode gamle traver, ”at udvikling kræver forandring”, hvilket ofte kan være svært.

Ærø kommune har i det seneste forløb vedrørende byplanen for Marstal afsat store beløb til borgerinddragelse. Det er ligeledes på foranledning af Ærø kommune, at forskellige arbejdsgrupper vedrørende byens udvikling samt Marstal lokalråd er opstået. Alt sammen initiativer, der indgyder til dialog og borgerinddragelse. Som om det ikke skulle være nok, så har man fra kommunalbestyrelsens side besluttet at stille 1,5 -2 mio. kr. til rådighed for borgernes projekter, hvilket er utroligt flot.

Annonce

Hatten af for lokalpolitikerne og for de aktive borgere, der nu arbejder videre med deres projekter, som forhåbentligt engang bliver til gavn og glæde for os alle.

At man helt fraskriver muligheden for en pænt integreret dagligvarebutik på havnen i Marstal, forstår jeg ikke! Selvfølgelig kan man i dagens Danmark opføre en butik, der med respekt for omgivelser, miljø og kulturarv passer fint ind.

Når lokalplansprocessen startes op, er det os borgere, der skal være med til at udstikke de krav, en bygherre skal efterleve på havnen – og vi skal stille store krav. Vi skal stå vagt og være med til at påvirke planen, således at et kommende byggeri vil passe godt ind i omgivelserne, falde i med bygningskultur og understøtte det autentiske miljø. Det kan fint lade sig gøre med god dialog, en saglig tone og respekt for hinandens argumenter.

I mit seneste debatindlæg langede jeg ud efter den usaglige argumentation. Lad mig præsentere et eksempel:

Historiske Huse udskrev i efteråret 2021 konkurrencen Danmarks Smukkeste Havn. 15 kandidater blev opstillet, heriblandt Marstal Havn, og straks blev nomineringen benyttet som argument imod salg af dagligvarer på havnen, udvidelse af bymidte osv.

Der blev argumenteret hårdt i værdikampen – at dagligvarebutikker intet har at gøre i en historisk havn, vil ødelægge turismen, det historiske udtryk – dommedagsprofetierne ville ingen ende tage.

Omtrent 3000 danskere afgav deres stemme, og Allinge Havn løb med sejren og næsten 18% af stemmerne. På Allinge Havn ligger en Netto i første række.

Jeg vil tillade mig at konkludere, det nok ikke skader den fremtidige brug af Marstal Havn, når ”Danmarks smukkeste havn” netop har en Netto liggende på kajkanten.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Unge begår forbrydelser for at gå viralt: Video kan være det egentlige motiv bag betonklodssag

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg For abonnenter

Se video: For Laura er drømmescenariet en vuggestue i Vester Skerninge

Ærø For abonnenter

36 nye boliger skudt til hjørne på grund af 'væsentlig retlig mangel': - Vi har ikke været opmærksomme nok

Debat

Læserbrev: Vækst, vækst og vækst gentages unuanceret og lettere overbærende i al færgedebat

Debat For abonnenter

Færgedebat fuld af ubekendte

Sygehuse indhenter tidligst pukkel om et år: - Vi står i en meget alvorlig situation

Navne For abonnenter

Pigen fra Nordjylland blev en lykkelig lyriker på Sydfyn

Danmark

Alene i julen? Sådan passer du på humøret juleaften

Debat

Læserbrev: Gul mig her og grøn mig der

Svendborg

Varsel om forhøjet vandstand: Svendborg Havn er forberedt

Ordning med lønkompensation bliver forlænget i to uger

faa.dk

Podcast: Derfor står Langeland over for kæmpebesparelser

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nødråb fra Lyø: Hvem vil komme over og vaccinere de sidste?

Faaborg-Midtfyn

Betonklodssag griber om sig: Endnu en mindreårig er sigtet - og flere hændelser er dukket op

Annonce