Annonce
Langeland

Læserbrev: Kritik af Turist og Erhvervsforeningens direktør - manipulerer hun overfor borgerne?

Lars Bjørnvik, Gyldenrisvej 48, Stoense Udflyttere, 5953 Tranekær. Privatfoto.
Annonce

På borgermødet i september om genåbning af Lohals Korsør færgeruten i Banjen i Lohals oplyste medlem af færgegruppen og direktør for Turist og Erhvervsforeningen Langeland (TEL) Anne Mette Wandsøe, ”at der næppe bliver anlægsudgifter i havnene”. I den såkaldte færgegruppes rapport af 17. september 2019 hedder det, at ”færgelejet fra den gamle Korsør-Lohals færge stod fint og var stort set klar til brug” og at – ”skulle der være noget at fikse, er det noget, han (Korsør Havn) vil stå for at udbedre, inden vi tager det i brug”.

Lad mig slå det helt fast - Færgegruppe var på borgermødet godt klar over, at Færgesekretariatets projekt ”afløserfærge” var blevet skrinlagt og en konventionel færge derfor den eneste mulighed. Det fremgår klart af deres egen rapport.

Skulle det engang i fremtiden lykkedes færgegruppen med det helt umulige at chartre en ældre konventionel færge fra en græsk skibsreder, så kræver det, at der i havnene etableres konventionelle broklapper med ramper til bilerne. Hvert anlæg koster ca. 7,5 mio. kr. Det er derfor usandt og mod bedre vidende, når Anne Mette Wandsøe overfor de 100 fremmødte langelændere oplyste, at det næppe kræver nogen anlægsudgifter i havnene, og det yderligere oplyses, at Korsør Havn ellers lige fixer det, som mangler. Anlæggene koster ca. 15 mio. kr.! Hvem skal betale færgegruppens fantasidrømme?

Hvordan kan borgerne og Langeland Kommune leve med at støtte Turist og Erhvervsforeningen Langeland med direktøren Anne Mette Wandsøe i spidsen med årligt 1,4 mio. kr., når der groft manipuleres? Synes Langeland Kommune, at borgernes skattepenge indirekte skal gå til useriøse fantasiprojekter. Er ét kuldsejlet projekt - cykelfærgen ”Græsholm” - med Anne Mette Wandsøe og kommunale penge ikke nok?

Måske skulle direktør for Turist og Erhvervsforeningen Langeland, Anne Mette Wandsøe, begynde at beskæftige sig med noget af det, hun er ansat til. Et succeskriterie, for Anne Mette Wandsøe, da hun tiltrådte, var 5 nye virksomheder med hver 15-20 medarbejdere indenfor 2 år. Hvordan gik det egentlig med det? Og hvor mange nye virksomheder kan Anne Mette Wandsøe tage æren for er blevet etableret på Langeland de sidste 12 år?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce