Annonce
Langeland

Læserbrev: Hyldest til Rebellen

Ole Sørensen. Foto: Rasmus Henriksen
Annonce

Debat: Det var en trist meddelelse, at Ole Sørensen, rebellen, har opsagt sin stilling på grund af sygdom.

Et ekstraordinært menneske har måttet afslutte et helt ekstraordinært projekt.

Som en beskeden anerkendelse af, samt taknemmelighed og respekt for rebellens næstekærlige virke, skrev jeg for nogle år siden en hyldest af ham i form af en tekst til Langelandsrevyen.

En tekst, jeg grundet omstændighederne, gerne vil dele med en bredere kreds.

Melodi: "Skærslipperens forårssang".


Vi har et menneske her på øen, der står respekt om i "Danevang". Rebellen, alias Ole Sørensen, et navn, der har en guddom`lig klang. Han er en udfordring af de store for sundhedsvæsenets psykiatri, han har metoder som mange læger i hvide kitler slet ik' ka' li'.


Han sliber kanter af paragraffer, han sliber sjæle, der har få'ed klø. Han er en ildsjæl, der ikke straffer! Han har passion, kærlighed og glød. Han møder, men' sker i øjenhøjde med stor respekt, når de er i bund. Rebellens aksel er hjertevarme, der holder men' sker på sikker grund.


Han er de svagestes sidste chance et social-psykiatrisk hit. Hans motto: "Mennesker i balance" bli' r saboteret, det sker skam tit. Han gi' r ej meget for diagnoser, men desto mere for sund fornuft. Rebellen ofte "systemet" skoser, når han bli' r arrig og ska' ha' luft.


Hans røv er ofte i klaskehøjde, når han bli' r alt for alternativ. Så truer paven - ja ham bag skranken - med bål og brand, men dog ej med kniv. Men Ole tager det ganske roligt, han finder løsningerne på sigt, og "lortet virker" så helt utroligt, rebellen føler det er hans pligt.


Hvis vi vort samfunds etik vil højne, er det betinget af sammenhold. Når mennesker ser i hinandens øjne, da vil man ikke gå "sjælekold". Se! Det er sådan rebellen tænker, det nytter intet med lutter brok. Tak, Ole Sørensen du hjalp så mange, der nu kan løfte i fælles flok.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Tillidsmand rystet over lukning af kraftvarmeværk: - Vi troede, vi havde frem til 2024. Nu får vi travlt med at omskole os

Annonce