Annonce
Debat

Læserbrev: Hvad skal vi så med større færger – ja, jeg spør' bare

Hvad skal vi med større færger, spørger Leif Møller Madsen i dette læserbrev som modsvar til Bent Juul Sørensen. Arkivfoto

Læserbrev: ”En ø uden plads på færgerne er ikke et rart sted at være” – under dette postulat argumenterer lokalpolitiker Bent Juul for en ”nødvendig” forøgelse af kapaciteten på ruten fra Ærø til Svendborg. Mit postulat er, at så må ”Ærø være et fantastisk rart sted at bo og være” alene begrundet i, at kapaciteten på de to færger, der skal gøres større, i dag kun udnyttes med ca. 30 %. Der er altså i dag 2/3 friplads på færgerne uden at gøre dem større. Dét må da give stof til eftertanke, selv for Bent Juul!

Bent Juul nævner i sit indlæg fire simple ting, der fremhæves som hans ønsker om større færger: Vækst, udvikling, ”én person i én bil” og endelig at større færger er lig med øget billetsalg.

Lad mig fremføre et par kommentarer til disse ”simple” ting:

Annonce

1. Fra dag ét har Bent Juul været modstander af at bygge el-færgen til ruten Søby-Fåborg-Fynshav. Det ville blive for dyrt for vores lille kommune, og vi måtte lade andre om at stå for ”udviklingen”. At man så nu render rundt og bryster sig af fremsynethed, og efterfølgende har måtte erkende, at vi slet ikke fik en færge, der kan det, vi havde forventet (manglende trekantsejlads, ikke gearet til tunge lastbiler osv.), det er så en anden sag eller måske bare et ”pyt” og et politisk skuldertræk! Kommunen blev dog gældsat for yderligere 120 millioner i den forbindelse og uden at ruten til Fåborg blev opgraderet. Hvornår kommer dén regning mon?

2. Argumentet med ”én person i én bil” forstår jeg ikke rigtig, bortset fra at det da ikke er særligt klimavenligt og vel kun kan lade sig gøre, fordi de ærøske skatteborgere dækker Ærøfærgernes store årlige underskud – hvis ikke vi gjorde, ville billetpriserne nok bedre afspejle virkelighedens verden!

3. Bent Juuls sidste argument er, at færgerne skal have en størrelse, så der kan sælges mange (læs: flere) billetter. Ups - hvis han havde prøvet at regne lidt på, hvad udnyttelsesgraden af den nuværende kapacitet på færgerne er, så ville han opdage, at der er masser af ”plads” til at sælge flere billetter. Hvad skal vi så med større færger – ja, jeg spør' bare.

Færgefart er ikke kun tilskud, skriver han. Men, kære Bent Juul, uden tilskud var der vist ikke færgefart til Ærø, som du ser det. Og hvordan har du det med en yderligere gældsætning af kommunen på omkring 300 millioner?

Jeg vil slutte mit indlæg med at gentage dit eget citat: ”En ø uden plads på færgerne er ikke et rart sted at være”. Og netop dét problem har John Moloney jo allerede givet et par gode bud på at løse.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Unge begår forbrydelser for at gå viralt: Video kan være det egentlige motiv bag betonklodssag

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg For abonnenter

Se video: For Laura er drømmescenariet en vuggestue i Vester Skerninge

Ærø For abonnenter

36 nye boliger skudt til hjørne på grund af 'væsentlig retlig mangel': - Vi har ikke været opmærksomme nok

Debat

Læserbrev: Vækst, vækst og vækst gentages unuanceret og lettere overbærende i al færgedebat

Debat For abonnenter

Færgedebat fuld af ubekendte

Sygehuse indhenter tidligst pukkel om et år: - Vi står i en meget alvorlig situation

Navne For abonnenter

Pigen fra Nordjylland blev en lykkelig lyriker på Sydfyn

Danmark

Alene i julen? Sådan passer du på humøret juleaften

Debat

Læserbrev: Gul mig her og grøn mig der

Svendborg

Varsel om forhøjet vandstand: Svendborg Havn er forberedt

Ordning med lønkompensation bliver forlænget i to uger

faa.dk

Podcast: Derfor står Langeland over for kæmpebesparelser

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nødråb fra Lyø: Hvem vil komme over og vaccinere de sidste?

Faaborg-Midtfyn

Betonklodssag griber om sig: Endnu en mindreårig er sigtet - og flere hændelser er dukket op

Annonce